fbq
Oho
06.12.2017 11:33
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Herranjestas, Jeesus-patsaan takamuksesta löytyi salainen viesti 240 vuoden takaa!
Oho
06.12.2017 11:33
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Jeesusta esittävän patsaan takapuolesta löytyi salainen viesti Espanjassa.

Cristo del Miserere-patsas on ollut esillä Burgo de Osman katedraalissa Pohjois-Espanjassa. Vuosisatoja piilossa ollut viesti löytyi, kun patsas vietiin restauroitavaksi. Viesti oli kätketty Jeesusta esittävän patsaan takapuoleen. Kankaanpalan alle piilotetusta salalokerosta paljastui käsin kirjoittettu viesti vuodelta 1777. Se on katedraalin kappalaisen, Joaquín Mínguezin käsialaa.

– Vaikka monet veistokset ovat onttoja, ei ole kovinkaan yleistä, että löydämme sisältä käsin kirjoitettuja asiakirjoja, kommentoi historioitsija Efrén Arroyo.

Mínguezin kertoi kirjeessään siitä, millaista elämä oli 240 vuotta sitten. Hän kuvaili muun muassa suosittuja pelejä ja leikkejä, ja totesi, että viinisato oli ollut sinä vuonna hyvä. Hän lisäsi, että viljoista eniten viljeltiin vehnää, ruista, ohraa ja kauraa. Hän kertoi myös, että lavantauti ja malaria olivat hänen aikaansa piinaavia tauteja. 

Alkuperäinen viesti tullaan lähettämään arkkipiispalle, mutta kopio viestistä laitettiin takaisin patsaan takamukseen odottamaan tulevia sukupolvia.

Lähde: The Huffington Post

Tilaa Seiskan uutiskirje! »