Helpottavia eroja, tilin paisumista ja uusia suhteita: Tätä vuosihoroskooppi 2018 lupaa ensi vuoden alkupuoliskolle – katso!

Oho | 30.12.2017 17:58

Oinas 21.3–19.4.

Tammikuu kuluu melko leppoisissa merkeissä, eikä sinun kannata huolehtia pienistä skismoista työpaikalla. Lähimmät ihmiset ovat sinulle tärkeitä, joten pidä huolta heidän hyvinvoinnistaan. He vastaavat takaisin hemmottelemalla sinua.

Helmi–maaliskuussa tunnepuolen asiat saattava tuntua vaikeilta. Edessä on välien selvittelyjä, ja joku turha ihmissuhde jää elämästäsi pois. Myös raha-asiat takkuavat, mutta himosi johonkin uuteen juttuun ei tunnu hiipuvan millään.

Laulaja Suvi Teräsniska, 28, joutuu muiden oinaiden tavoin puntaroimaan ihmissuhteitaan alkuvuoden aikana.
Laulaja Suvi Teräsniska, 28, joutuu muiden oinaiden tavoin puntaroimaan ihmissuhteitaan alkuvuoden aikana.

Rakkausteema kuljettaa sinua koko alkukevään. Saat siitä paljon voimaa ja vahvistusta päätöksillesi.

Huhtikuussa joudut selvittelemään jotakin vanhaa asiaa. Se tuntuu sinusta vastenmieliseltä, mutta on valitettavasti pakko vain hoitaa eteenpäin. Pääset sitä kautta rauhaan, jota kovasti kaipaat.

Kesän alussa edessäsi onkin vihdoin elämänmuutos, jota olet kaivannut. Se voi olla uusi koti, työpaikka tai jopa uusi lemmensuhde.

Leijona 23.7.–22.8.

Tammi- ja helmikuun aikana moni asia jumittaa. Kyseessä on kuitenkin vain vuoden alku, joten odottele rauhassa. Käytä luppoaika vaikka uuden harrastuksen parissa.

Jo heti maaliskuun alussa saat paljon energiaa kevätvalosta, joka on sinulle elintärkeä voimavara. Tällöin on hyvä ratkaista mieltä kiusanneet asiat.

Päätöksenteko ei ole helppoa, mutta pian huomaat, että helpottaa.

Laulaja Katri Helena, 72, elää muiden leijonien tavoin tunnerikasta ja työteliästä aikaa.
Laulaja Katri Helena, 72, elää muiden leijonien tavoin tunnerikasta ja työteliästä aikaa.

Huhtikuu voi olla rakkausasioissa jollakin tavalla muutosaltis kuukausi. Saattaa olla, että ihastut tulisesti ihmiseen, johon sinulla on ollut ennenkin tunteita. Aika vain on muuttanut teitä kumpaakin. Kannattaa katsoa loppuun saakka heräävä tilanne.

Löydät monta muutakin ilon aihetta kevään aikana. Muutos on niin voimakas, että jopa persoonallisuutesi voi muuttua.

Elät myös taloudellisesti hyvää aikaa. Rahaa voi tulla hyvinkin erikoisista asioista. Työintosi auttaa muitakin, jotka ovat poteneet motivaation puutetta.

Skorpioni 24.10.–22.11.

Näin talvella sinun pitäisi vain nauttia lähimmäistesi seurasta ja rakkaudesta, jota sinulle tarjoillaan runsaasti. Voit olla jopa aavistuksen hämmentynyt kaikesta saamastasi huomiosta.

Helmikuun koittaessa et ole välttämättä sinut itsesi kanssa. Olet töissä kyllästynyt ja kyyninen. Se ei ole hyvä juttu, mutta toivottavasti saat pidettyä pääsi kasassa, etkä tee mitään lopullista päätöstä.

Laulaja Lauri Tähkä, 44, on yksi skorpioneista, joiden hermot ovat koetuksella talven mittaan.
Laulaja Lauri Tähkä, 44, on yksi skorpioneista, joiden hermot ovat koetuksella talven mittaan.

Maaliskuussa kannattaa ryhdistäytyä. Tuleva kevät vaatii sinulta paljon panostusta muihinkin kuin omien ongelmiesi ratkaisuun. Onneksi sinulla on paljon ystäviä, joille voit purkautua, sillä pinnasi katkeaa ajoittain.

Pidä kiinni sovituista aikatauluista. Jonkun kollegan vihamielisyys voi harmittaa mieltäsi, mutta onneksi olet tottunut siihen. Taloudellisesti alkuvuosi on aika hyvä – tosin voisit saada enemmänkin säästöön.

Kaksonen 21.5.–20.6.

Alkuvuodesta joudut kieltäytymään monesta mieluisasta asiasta, sillä olet kyynärpäitäsi myöten työkiireiden aiheuttamassa suossa. Vaali silti rakkautta, se on sinulle nyt erityisen tärkeä juttu, etkä selviä ilman sitä uurastuksesta.

Helmikuu menee sinulta sujahtaen, sillä olet koko ajan työntouhussa. Innostut jostakin uudesta, joka auttaa sinua muuttamaan arjen rutiineita.

Näyttelijä Krista Kosonen, 34, on kaksonen. Tässä merkissä syntyneiden silmät avautuvat valheellisen ihmisen suhteen.
Näyttelijä Krista Kosonen, 34, on kaksonen. Tässä merkissä syntyneiden silmät avautuvat valheellisen ihmisen suhteen.

Maaliskuussa joudut ikävän tosiasian eteen, kun joku on valehdellut sinulle jo pidempään. Pettymys on ymmärrettävää. Sinua alkaa vaivata epäilys muitakin ystäviäsi kohtaan. Älä silti ala nähdä mörköjä joka suhteessa. Niitä ei ole.

Keväällä pääset taas sosiaalisen luonteesi ansiosta hyvään vireeseen. Olet tietyissä tilanteissa jopa hieman turhankin vallaton. Pidä kuitenkin töistäsi huolta, koska niin on sinulle itsellesikin parasta. Kaipaat koko ajan jotakin uutta, ja sitä sinä tulet saamaankin. Vuotesi on parhaimmillaan keväällä, jolloin innostut uudestaan myös parisuhteestasi ja lemmenleikeistä.

Rapu 21.6.–22.7.

Rakkaus ja muut ihmissuhteet ovat pääosissa heti alkuvuodesta – sekä ja hyvässä että pahassa. Saat paljon sellaisia asioita pohdittavaksesi, mitä et edes uskonut kytevän lähempiesi aivoituksissa. Mietit paljon, ettet olekaan tehnyt joitakin asioita elämässäsi ihan oikein. Se voi kirpaista pahastikin, mutta ota kuulemastasi opiksi.

Kevään mittaan asiat ja tunnetilat kohenevat. Saat töissä valtaa ja vastuuta aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Se on sinulle mieluista.

Ensi kesänä 50 vuotta täyttävä taiteilija Samuli Edelmann on yksi ravuista, jotka joutuvat talven aikana puntaroimaan elämänvalintojaan.
Ensi kesänä 50 vuotta täyttävä taiteilija Samuli Edelmann on yksi ravuista, jotka joutuvat talven aikana puntaroimaan elämänvalintojaan.

Huhtikuun alkumetreillä rakkaus voi muuttaa muotoaan, mutta olet silti jo asian kanssa sinut. Sinkut saattavat joutua luopumaan vapaudestaan, ja vakiintuneiden parisuhteet nousevat uusiin sfääreihin.

Ystävällesi sattuvat asiat koskettavat myös sinua kevään alussa. Ne voivat jäädä vaivaamaan mieltäsi todella pitkäksi aikaa.

Työsi sujuvat, mutta muuten arkesi on ailahtelevaa. Et oikein tiedä, pitäisikö jäädä vai lähteä – ja minne. Tee päätös pikaisesti, asian vatvominen vain hankaloittaa monen muunkin elämää. Tapahtumat vaikuttavat koko vuoteesi jopa radikaalilla ja uudistavalla tavalla.

Vaaka 23.9.–23.10.

Rakkaus nousee etusijalle heti alkuvuodesta, ja varsinkin tammikuu on merkityksellinen koko jakson kannalta. Vaikka vietät onnentäyteistä aikaa, muutoksia voi tulla varsinkin työelämässä. Onneksesi kaikki ratkaisut eivät sinua kovin paljon kosketa.

Helmikuu voi tuntua hieman takkuiselta, sillä energiavarastosi ovat miinuksen puolella. Olet kuitenkin iloinen saamastasi huomiosta ja pakerrat hiki hatussa eteenpäin. Sinun tulisi oppia, että joskus on pakko höllätä ohjaimia.

Maaliskuussa tilanne helpottuu, sillä ratkaiset erään käytännön ongelman kaikille edullisella tavalla. Kevät näyttää sinulle muutenkin valonsa, ja piristyt ihan silmissä.

Vaa'an merkeissä syntyneet, kuten näyttelijä Pamela Tola, 36, uurastavat menestyksekkäästi hiki hatussa, mutta unohtavat huilata välillä.
Vaa'an merkeissä syntyneet, kuten näyttelijä Pamela Tola, 36, uurastavat menestyksekkäästi hiki hatussa, mutta unohtavat huilata välillä.

Huhtikuu on taloudellisesti vahvaa aikaa, ja raha on sinulle todella tärkeää. Elät koko kevään jollakin tavalla rahan kautta, vaikka tunteesikin käyvät kierroksilla.

Innostut kesän alkumetreillä johonkin haastavaan hankkeeseen, mikä on sinulle varsin ominaista. Älä kuitenkaan yritä pitää tätä asiaa tärkeimpänä asiana missään vaiheessa, vaikka olet sellaiseen taipuvainen.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Olet varsin positiivisessa vireessä, joten alkuvuodesta tulee hyvä. Saat keskittyä lempiasioittesi hoitoon, ja se sopii sinulle todella hyvin. Rakkaasi tukee sinua, vaikka hetkittäin loistat poissaolollasi.

Kevään mittaan töissäkin sujuu ilman stressiä, mutta joku vastoinkäyminen kollegojen kesken häiritsee. Juttu on vaikea, etkä oikein osaa itsekään sitä ratkaista. Toivottavasti tiimissänne on rohkea vetäjä.

Sapattivapaalle jäänyt Robin saa viettää talven leppoisissa tunnelmissa, mutta keväällä tahti taas kiristyy.
Sapattivapaalle jäänyt Robin saa viettää talven leppoisissa tunnelmissa, mutta keväällä tahti taas kiristyy.

Maaliskuu on sinulle lemmen aikaa, jolloin annat paljon rakkautta läheisillesi. Olet omalla tavallasi onnesi kukkuloilla. Innostut uudesta jutusta, joten taiteellisuutesi ja herkkyytesi ovat huipussaan. Joku muu ei välttämättä innostu, mutta tärkeintä on, että sinulle juttu merkitsee jotakin. Pidä siitä kiinni.

Toukokuu tuo mukanaan haasteita, jotka voivat vaikuttaa elämääsi kovinkin merkittävällä tavalla. Anna tilanteiden kulkea omaa rataansa, sillä päätökset tehdään muualla. Anna itsellesi välillä lepoaikaa.

Härkä 20.4.–20.5.

Alkuvuosi on monella tavalla hankala, etkä välttämättä ole tyytyväinen oikein mihinkään. Rakkauskin puuduttaa, vaikka tiedät sen olevan vakaalla pohjalla. Parisuhteesi vaatii perinpohjaista tuuletusta.

Helmikuu sujahtaa arkisessa uurastuksessa, ja olet iltaisin lopen uupunut. Keksi itsellesi uusi harrastus, johon voit purkaa turhautuneen olosi.

Elät taloudellisesti mainiota aikaa. Koska et törsäile, rahavaroja kertyy tilille.

Muusikko ja härkä Lauri Ylönen, 38, ei paljon ehdi huilata, mutta uurastus tietää lisätuloja entisestäänkin paksulle lompakolle.
Muusikko ja härkä Lauri Ylönen, 38, ei paljon ehdi huilata, mutta uurastus tietää lisätuloja entisestäänkin paksulle lompakolle.

Maaliskuussa sitten alkaa tapahtua, etkä tiedä itsekään, miten selvitä tilanteesta. Et oikein ymmärrä, kuka vetää ja mistäkin narusta. Muutos on myös positiivinen, ja olet usein vallattomalla tuulella. Yritä järjestää itsellesi edes pieni kevätretki, jonka aikana saisit hengähtää ja miettiä muuttunutta elämäntilannetta.

Huhtikuukin kulkee kovalla vauhdilla, ja saat myös töissä paljon aikaiseksi. Rakkaasikin intoutuu mukaan menoosi, ja suhteenne kukoistaa. Talousasiasi paranevat entisestään, sillä olet ottanut viime aikoina melkoisia riskejä, jotka nyt tuottavat tulosta.

Jousimies 23.11.–21.11.

Sinun pitää tehdä asioita muiden hyväksi, se on välttämätöntä alkuvuodesta, mutta tilanne ei miellytä sinua. Haluaisit touhuta omaan tahtiisi, mutta keskittymiskykysi on hukassa. Erityisesti rakkaasi vaatii huomiota itseensä.

Jokin vaihdos työpaikalla on luvassa maaliskuussa. Muutos ei sinua juurikaan ilahduta, ja yrität niellä kitkerän mielipiteesi. Kannattaa laskea hyödyt ja haitat tarkkaan ennen kuin lähdet sotajalalle.

Laulaja Paula Vesala, 37, on jousimies, jonka rakkaussuhde joutuu kevättalvella koetukselle.
Laulaja Paula Vesala, 37, on jousimies, jonka rakkaussuhde joutuu kevättalvella koetukselle.

Toukokuu tulee olemaan erityisen tärkeä ihmissuhteittesi kannalta. Sinua kaihertaa jokin asia, mutta yritä silti pitää kiinni rakkaudesta. Älä salaa asioita, sillä se ei nyt ole ratkaisu. Rakkaasi ymmärtää, että haluaisit välillä ihan uusia juttuja. Pyrkikää kompromissiin.

Kevään kääntyessä kesäksi sinusta tuntuu, että olet ollut sivuroolissa koko alkuvuoden. Yritä pitää itsesi kuitenkin menossa mukana. Olet tärkeä monelle, vaikka et aina olisikaan läsnä.

Kauris 22.12.–19.1.

Pelkästään jo alkuvuosi on sinulle onnentäyteinen. Olet todella iloinen ja hyväntuulinen, mikä tarttuu läheisiisikin. Tunnet rakkaudenkin lisääntyvän, vaikka olet piilotellut tunteita ihan turhaan. Nyt kannattaa kuunnella sydäntä.

Maaliskuun alkupuolella pääset pohtimaan tulevaisuuttasi, joka on monellakin tavalla vaakalaudalla. Elät outojen myllerrysten kautta, mutta onneksi rakkaus antaa voimaa kestää maalliset murheet. Uralla eteenpäin meneminen on sinulle kuun loppupuolella tärkein juttu.

Cheek, 36, kokee menestyksen hetkiä talven mittaan muiden kauriiden tavoin, mutta onkin sitten kesän koittaessa lopen uupunut.
Cheek, 36, kokee menestyksen hetkiä talven mittaan muiden kauriiden tavoin, mutta onkin sitten kesän koittaessa lopen uupunut.

Haluat rakkaaltasi paljon, mutta olet myös valmis antamaan paljon. Tämä korostuu erityisesti huhtikuussa. Toukokuussa häämöttää jokin matka, joka liittyy ennen kaikkea työhösi ja siellä tarjottuihin haasteisiin.

Kesän alku tulee sinulle kuin tilauksesta. Olet melko väsynyt johtuen hirvittävästä työmäärästä. Kun saat levättyä kunnolla, pääset kirmaamaan kesälaitumille jo varhaisessa vaiheessa.

Vesimies 20.1.–19.2.

Tammikuussa töissä hiertävät sekä kiire että ihmissuhteet. Onneksi sinulla on pitkä pinna ja osaat nauttia talvesta. Innostut tammikuun aikana jostakin ihan uudesta jutusta, mikä ei ole ominaista sinulle.

Helmikuun alkaessa olet valmistautunut mullistukseen elämässäsi. Tiedossa on joko ulkomaan- tai kotimaanmatka, jota sinä itse et välttämättä edes maksa. Onnesi kulminoituu jollakin tavalla tähän reissuun.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen, 40, on vesimies, joille tähdet lupaavat mullistusta helmikuun tienoilla.
Kansanedustaja Jaana Pelkonen, 40, on vesimies, joille tähdet lupaavat mullistusta helmikuun tienoilla.

Saat jostakin myös ylimääräistä rahaa. Mieti tarkasti, miten sen tuhlaat vai laitatko sukan varteen.

Maalis- ja huhtikuun viikot ovat pohdinnan kuukausia, joten olet ehkä hieman poissaoleva ja etäinen. Se saattaa ärsyttää läheisiäsi ja riitoja on luvassa.

Toukokuu näyttääkin sinulle sitten parhaimmat kasvonsa ja olet tasapainossa työn, rakkauden ja taloudenkin kanssa.

Kalat 20.2.–20.3.

Tammikuu tulee kulkemaan ihan omaa rataansa, sillä pitkäaikainen haaveesi toteutuu. Sinun kannattaa käyttää aikasi itsesi uudistamiseen. Eteesi tulee asia, jota olet odottanut jopa vuosia. Anna itsellesi kunnolla aikaa miettiä asioita, jotka auttavat sopeutumaan muutokseen.

Muutos heijastuu alkukesään asti. Sen merkitys aukeaa sinulle itsellesikin kunnolla vasta kesän alkupuolella.

Kalat, kuten Antti Tuisku, 33, ovat alkuvuonna tähtitaivaan lemmikkejä. Tosin heidän rakkaussuhteensa ovat vaakalaudalla.
Kalat, kuten Antti Tuisku, 33, ovat alkuvuonna tähtitaivaan lemmikkejä. Tosin heidän rakkaussuhteensa ovat vaakalaudalla.

Maaliskuukin on hienoa aikaa, ainakin taloudellisesti. Saat ylimääräistä rahaa erikoisella tavalla, mistä olet itsekin hämilläsi.

Elämässäsi sattuu ja tapahtuu kevään aikana muutenkin todella paljon. Voi olla, että joudut miettimään hermolomaa, että pysyisit muutoksen kelkassa.

Toukokuussa mietit uudestaan ihmissuhdettasi. Rakkautesi voi olla vaakalaudalla. Asia ei välttämättä ole sinun päätettävissäsi, mutta kannattaa kuitenkin yrittää selvittää tilannetta.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!