Oho

Hellyydenkipeä delfiini aiheutti uimakiellon Ranskassa!

28.08.2018 17:40

Ranskan luoteisrannikolla sijaitsevan kaupungin pormestari on määrännyt asukkaille ja turisteille uimakiellon, sillä hellyydenkipeä delfiini piinaa alueen rantoja.

Pullonokkadelfiini, joka on saanut nimen Zafar, on viihdyttänyt uimareita Brestin kaupungin rannoilla jo jonkin aikaa. Delfiini on uinut jatkuvasti mataliin vesiin ollakseen lähellä uimareita ja melojia. Viranomaiset ovat kuitenkin huolissaan siitä, miten intensiivisesti delfiini hakee kontaktia ihmisiin. Pormestari Roger Larsin mukaan monet ihmiset ovat pelästyneet eläimen käytöstä.

– Annoin tämän kiellon ihmisten turvallisuuden takaamiseksi, hän selittää.

Hankaa itseään uimareita vasten

Delfiini ei ole käyttäytynyt aggressiivisesti, mutta se on hangannut itseään uimareita ja jopa veneitä vasten. Viime kuussa uimari jouduttiin pelastamaan veneeseen, sillä Zafar esti häntä pääsemästä takaisin rannalle. Viimeinen pisara oli, kun delfiini heitti viime viikolla nuoren naisen ilmaan nokallaan. 

Pormestarin mukaan uiminen ja sukeltaminen on nyt kielletty kaikkialla, missä Zahar on nähty. Uimareita kehotetaan myös pysymään 50 metrin päässä eläimestä. Brestin akvaarion asiantuntija muistuttaa, että kolmimetrinen delfiini saattaa aiheuttaa uimareille vammoja tahtomattaankin.

Lähde: BBC

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!