Oho
Hämähäkin purema johti amputaatioon.

Hämähäkin purema johti amputaatioon - kivuista kärsinyt potilas oli valmis leikkaamaan jalkansa moottorisahalla!

08.05.2018 14:33

Englantilaisen kahden lapsen isän jalka amputoitiin hämähäkin pureman takia. Andy Perry, 46, menetti lähes koko oikean jalkansa. Perry oli niin tuskissaan hämähäkin piston takia, että hän sanoi harkinneensa oman jalkansa leikkaamista moottorisahalla, elleivät lääkärit toimisi.

Maisemoija alkoi kärsiä vaikeista selkäkivuista 48 tuntia sen jälkeen, kun hän oli lopettanut pensasaidan trimmaamisen Leicestershiressä. Kipu oli niin kova, että Perry hakeutui välittömästi sairaalaan. Lääkärit totesivat, että mies oli saanut verenmyrkytyksen, ja hänen munuaisensa olivat pettämässä. Mies otettiin heti hoitoon. Seuraavien viikkojen aikana infektio hellitti, mutta jalkaan muodostui lymfedeema, voimakas ja kivulias turvotus. Kuultuaan useita asiantuntijoita, Andy valitsi vapaaehtoisen amputaation, jonka lääkärit toteuttivat maaliskuussa. Andyn uskotaan olevan Iso-Britannian ensimmäinen henkilö, joka on menettänyt raajan hämähäkin pureman takia.

Andy on nyt pyörätuolissa. Hänen entinen työnsä ei tule tällä hetkellä kysymykseen. Myös lasten kanssa leikkiminen on haasteellista. Hän toivoo saavansa proteesin myöhemmin tänä vuonna. Lääkärit uskovat, että kyseessä ollut hämähäkki oli Mustalesken sukulainen, false widow spider.

–  Puremajälki oli juuri sukan yläpuolella, koska käytin sukkia ja saappaita. Sen on täytynyt vain kulkea ohitseni ja mennessään puraista nopeasti, Andy pohtii.

Nyt Andyn suunnitelmissa on muuntaa hänen omasta puutarhastaan pyörätuolikulkuinen.

– Toivon onnistuvani keräämään lahjoituksia materiaaleja varten, ja toivon löytäväni ystäviä ja kauppiaita, jotka ovat valmiita auttamaan minua työssä.

Lähde: Metro UK

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!