Hyppää pääsisältöön

Haluatko ostaa todellisen aavekaupungin? Nyt se on mahdollista - jopa alle 800 000 eurolla!

Kaliforniasta löytyy todellinen aavekaupunki. Sierra Nevadan vuorijonoon kuuluvan Mount Whitneyn juurella sijaitseva Cerro Gordo Mines on historiallinen kaivospaikka, joka oli kukoistuskaudellaan, 1860- ja 1870-luvuilla, Kalifornian suurin hopean ja lyijyn tuottaja. Nyt tuo uskomaton pala historiaa on kaupan.

Pala aitoa villiä länttä on parhaillaan myynnissä 925 000 dollarin (793 957) euron hintaan. Kauppaan kuuluu 22 rakennusta, mukaan lukien hotelli ja useita ykistyisomistuksessa olleita koteja reilun 121 hehtaarin alueella. Bishop Real Estate-välittäjäfirman edustaja, Jake Rasmuson kertoo, että Cerro Gordo Mines on ollut saman perheen omistuksessa jo vuosikymmeniä. Nyt julkisuudessa anonyyminä pysyttelevä suku kuitenkin tuntee, että aika myymiselle on kypsä.

– Tässä on jollekulle ainutlaatuinen tilaisuus omistaa pala villiä länttä ja amerikkalaista historiaa, sanoo Rasmuson:

– Paikka on ollut erittäin hyvin suojattuna kaivuilta, varkauksilta ja itse luontoäidiltä. Useimpia rakennuksia on restauroitu. 

Smithsonian-instituutin mukaan Cerro Gordossa asui aikanaan noin 4800 ihmistä. Elämä ensimmäisessä suuressa kaivosleirissä Sierra Nevadan eteläpuolella ei kuitenkaan ollut yhtä juhlaa; pienestä asukasluvusta huolimatta, kaupungissa koettiin keskimäärin yksi murha viikossa. Kaivosleiri suljettiin vuonna 1938, jonka jälkeen aavemainen kaupunki on pysynyt tyhjillään. 

– Kuulisimme mielellään tarjouksia yksityishenkilöiltä tai ryhmiltä, jotka huolehtisivat tästä fantastisesta palasta historiaa myös jatkossa, lisää Rasmuson:

– Haluaisimme löytää ostajia, jotka ovat sitoutuneet säilyttämään Cerro Gordonin eheyden.

Lähde: New York Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!