Oho

Haluatko nimetä dinosauruksen? Tänä kesänä se onnistuu!

14.04.2018 21:39

Onko suurin unelmasi, että historiankirjoissa olisi sinun mukaasi nimetty dinosarus? Tämän unelman toteuttamiseksi on nyt tarjoutunut harvinaislaatuinen tilaisuus, kunhan lompakostasi löytyy noin 1,8 miljoonaa euroa. 

Vuonna 2013, arkeologit löysivät erittäin harvinaisen dinosauruksen luurangon Wyomingista. Aluksi tutkijat luulivat yhdeksän metriä pitkän ja 2,6 metriä korkean luurangon kuuluvan heille jo ennalta tuttuihin allosauruksiin. Pian tutkijat kuitenkin havaitsivat, että sillä oli huomattavasti enemmän hampaita ja sen kallo oli erimallinen. Luurangon iäksi on vahvistettu 155-148 miljoonaa vuotta. Nyt historiallinen luuranko on tulossa huutokauppaan Auguttes-huutokauppakamarilla Pariisisssa. Koska tutkijat eivät tienneet kyseisen lajin olemassaolosta ennen luurangon löytymistä, saa huutokaupan voittaja saa valita sille nimen. 

– Oma arvioni tälle dinosaurukselle on 1,2-1,8 miljoonaa euroa, mutta tämä on pelkkä arvio. Näin harvinaisen tuotteen hinta voi nousta hyvin nopeasti, koska kyseessä on ennestään tuntematon dinosaurus, jolle ostaja voi antaa nimensä, kommentoi huutokauppakamatin edustaja, Eric Genest.

Sopii vain toivoa, ettei arvokkaan ja historiallisen esineen ostaja valitse sosiaalisen median totennäköistä nimisuosikkia, Dino McDinofacea. Luuranko tulee myyntiin kesäkuussa.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!