Oho
Naiset tienaavat aiempaa enemmän.

Fiksut ja koulutetut naiset tekevät uraa ja rahaa - näin se vaikuttaa parisuhdemarkkinoihin!

30.09.2019 07:05

Hyvää miestä on vaikea löytää, ainakin nykyisessä taloustilanteessa. Cornellin yliopiston uuden tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa parisuhteen perinteiset sukupuoliroolit ovat ajautuneet kriisiin, sillä yhä useampi nainen ansaitsee keskivertomiestä enemmän.

Cornellin tutkijat halusivat selvittää, miksi avioliittojen määrä on laskussa Yhdysvalloissa. Heidän mukaansa yksi syy on taloudellisesti haluttavien poikamiesten puute.

Vaikka haluamme uskoa, että avioliitto perustuu rakkauteen, tutkija Daniel T. Lichter muistuttaa, että se "pohjimmiltaan myös taloudellinen transaktio". Naiset haluavat tasa-arvoisen kumppanin ja monet taloudellisesti menestyneet naiset elävätkin nykyään tahtomattaan sinkkuna.

Lichterin mukaan naiset ovat viimeisen vuosikymmenen aikana kuroneet miehiä kiinni kouluttautumisessa ja ansioissa, ravisuttaen miesten perinteistä asemaa perheen elättäjänä.

- Nyt on niin, että korkeasti koulutetut naiset menevät naimisiin vähemmän ansaitsevien miesten kanssa.

Sinkkuelämää 

New Yorkin Upper East Sidella asuva sinkku, 38-vuotias Gina Thibodeaux tienaa omat rahansa. New York Postin haastattelema nainen tunnistaa tutkijoiden esiin nostaman ilmiön.

- Minusta tuntuu, että miehet vain tekevät nykyään vähemmän ja vähemmän. Heidän vanhempansa ovat hemmotelleet heitä ja pitäneet heistä huolta. He eivät enää lähde kotoa ansaitsemaan rahaa. 

Thibodeaux vakuuttaa, ettei hänellä ole "hävyttömiä" vaatimuksia miehen varallisuuden suhteen. Riittää, että mies on taloudellisesti vakaassa asemassa. Silti hänellä on vaikeuksia löytää sopivaa kumppania.

- Luulen, että he ovat vuosikaudet ottaneet roolinsa yhteiskunnassa itsestäänselvyytenä, ja nyt he ovat kulttuurisesti puhuen vain laiskistuneet.

Lähde: New York Post

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!