Katso kuvat!

Esteri-possu viettää joulua ristiriitaisissa tunnelmissa: ”Joulu on vaikeaa aikaa” – katso supersuloiset kuvat!

Oho | 24.12.2017 10:33

Jyväskyläläisellä omakotitaloalueella asuu juuri esikoiskirjansa julkaissut Esteri Nieminen. Esteri on ehkä Suomen suosituin possu, sillä sen Facebook-sivuja seuraa jo yli 7 000 ihmistä.

Esterin esikoisteos Possun päiviä ilmestyi juuri. Kirja syntyi ihailijoiden ja ystävien toivomuksesta, ja siinä Esteri kertoo arjestaan possumaisen suoraan tyyliin:

"Helkkarin sika, nuku edes tunti", hän huusi minulle aamuneljältä. Kymmenen minuuttia myöhemmin Emäntä konttasi edessäni pyytämässä anteeksi, kirjassa kirjoitetaan ensimmäisistä öistä uudessa kodissa.

Asut mittatilauksesta

Seiskan kuvauksia varten Esteri oli pukeutunut mittatilaustyönä valmistettuun tonttupukuun. Siihen on jätetty varaa kasvaa pituutta, koska 43 kiloa painava Esteri ei myönnä kasvavansa leveyttä.

Esteri-possu.

Syntymäpäiväjuhlille hommattu sifonkimekko tosin oli käynyt pieneksi, mutta siitä Esteri syyttää kodinhoitajaansa, joka oli pessyt mekon liian kuumassa ja kutistanut sen.

Edustustehtäviä

Puolitoistavuotias tonttutyttö nauttii jouluna omenoista. Niitä saattaa mennä sitten runsaastikin.

– Joulu onkin vaikeaa aikaa, koska kaikkialla syödään possua, Esteri miettii ja suunnittelee vaihtavansa joulun paikkaa kalenterissaan.

Esteri-possu.

Vaikka Esteri onkin lemmikkipossu, sillä on myös edustustehtäviä. Se on vieraillut vanhusten palvelutalossa ja hoitokodissa.

Kirjassaan Esteri kertoo näistä tehtävistään, aamujuustopalavereista ja perheenjäsenistään. Hän ottaa kantaa myös käytöstapoihin ja koulukiusaamiseen.

Esteri-possu

Huumoriakaan ei Esterin esikoisteoksesta puutu:

– Ihmettelin suuresti, millä perusteella tämä taloudessamme asuva naishenkilö määräsi minut laihdutuskuurille. Kyseiselle henkilölle itselleen on tuskin asetettu painorajaa. Minusta olisi ollut reilua, jos joku olisi puolittanut Arvoisan Rouva Kyseisen Henkilön annokset, sillä minusta hän oli itse pullea!

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!