Estä lihavuus avaamalla ikkuna!

Oho | 24.03.2017 09:30

Saattaa kuulostaa kaukaa haetulta, mutta ikkunan avaaminen yöksi voi auttaa painonhallinnassa.

Oxfordin yliopiston professorin, Ashley Grossmanin, mukaan ikkunan avaamisella saattaa olla useita terveyshyötyjä. Grossman puhui asiasta vastauksena Maastrichtin yliopiston tutkimukseen, jonka mukaan ilmastonlämpeneminen saattaa lisätä populaation ylipainoa ja diabetesta.

Grossmanin mukaan viileämpi yöilma voisi auttaa muuttamaan kehon "huonoa" valkoista rasvaa "hyvään" ruskean rasvaan, joka polttaa kaloreita ja tuottaa lämpöä.

– Olemme oppineet, että kylmässä rasva muuttuu ruskeaksi rasvaksi, pitääkseen kehon lämpimänä. Joten sen sijaan, että napsit lääkkeitä tai yrität syödä vähemmän muroja, minun mielestäni ihanteellinen ratkaisu on, että kun menet illalla nukkumaan, avaat kaikki ikkunat ja laitat ilmastoinnin päälle ja hei, laihdut, hän selittää:

–  On olemassa melko rohkaisevaa näyttöä siitä, että kehon jäähdytys muutamallakin asteella, voi auttaa parantamaan diabeteksen tai vähentämään sen vaikutuksia... Kun se yhdistetään aiempiin tutkimuksiin, joiden mukaan riittävät unet voivat myös ennaltaehkäistä liikalihavuutta ja diabetestä, ehkä meidän kaikkien pitäisi pyrkiä ottamaan hyvät yöunet viileässä makuuhuoneessa ikkunat auki.

Lähde: Metro

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!