Oho
Katso videot!

Erikoinen ennätys: hammaslääkärillä on maailman suurin hammastahnakokoelma!

09.02.2020 11:31

Joskus intohimoisesta harrastuksesta kehittyy ura. Georgialainen mies rakastaa hammashygieniaa, keräilee hammastahnoja ja työskentelee hammaslääkärinä. Tohtori Val Kolpakovilla on nimissään maailman suurimman hammastahnakokoelman Guinnessin maailmanennätys.

Tohtori Kolpakov arvelee, että hänen kokoelmaansa kuuluu tällä hetkellä noin 3 000 hammastahnaa. Kokoelma sai alkunsa, kun Koplakovin mielessä oli aivan eri maailmanennätys.

– Kun aloitin hammaslääkärinä, vedin satoja hampaita. Muistin, että Guinnessissa oli myös vedettyjen hampaiden ennätys. Aloin etsiä verkosta, enkä löytänytkään sitä. Sen sijaan löysin tietoa hammastahnan keräämisestä ja ajattelin: "Hei, keräisin mielelläni hammastahnaa, koska se on vieläkin jännittävämpää", hän kertoo UPI.

Hän sai ennätyksen nimiinsä jo vuonna 2012. Tuolloin hänen kokoelmaansa kuului 2 037 erilaista hammastahnaa. Nyt hän arvioi määrän kasvaneen yli tuhannella. Jopa hänen potilaansa tuovat hänelle hammastahnaa tuliaisiksi matkoiltaan.

– Olemme yrittäneet muuttaa toimistoamme jonkin sortin hammasmuseoksi. Potilaani ovat innoissaan, kun esittelen heille joitakin epätavallisempia makuja. 

Kolpakov ei osaa sanoa, kuinka suureksi hän aikoo kokoelmansa kasvattaa.

– En usko lopettavani koskaan. Saatan hidastaa tahtia, mutta etsin aina jotakin erityistä.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: YouTube

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!