Pasi Keskisarja

Erikoinen elämyspuisto: Nivalan ”kylähullu” rakensi pellolleen Eiffel-tornin ja Vapaudenpatsaan – katso!

Oho | 23.01.2021 09:02

Nivalan Maliskylässä asuva Pasi Keskisarja, 52, on rakentanut pellolleen erikoisen elämyspuiston. Pohjois-Pohjanmaan pakkasmaisemien keskeltä kohoaa valkoinen rakennelma, joka näyttää hämmästyttävän tutulta.

– Nivalan Pariisiksihan jotkut ovat tätä sanoneet. Ei kuulemma tarvitse enää oikealle Eiffelille lähteä, kun sellainen löytyy täältä, Pasi kertoo.

Crazylandiksi nimetyssä puistossa on ollut viime viikkoina melkoista vilinää, sillä tornista tuli välittömästi vetonaula. Paikalle tullaan varta vasten kauempaakin.

Katso video: Pasi Keskisarja esittelee Crazyland-puiston Seiskalle

–  En enää pysy laskuissa, mutta on tänne ajanut kymmenittäin autoja päivässä. Suosion ansiosta pidin joulun aikaan pihalla pientä kioskia, josta sai ostaa glögiä ja torttuja.

Lentokone innoitti

Ennen kuin Pasilla oli ajatustakaan puiston perustamisesta, hän oli hankkinut netistä lentokoneen pihaansa koristamaan.

– Se ei mahtunutkaan pihalleni, joten ostin naapurilta pellon, jossa kone seisoi vuoden päivät. Tein sille jopa valaistun kiitoradan.

Pasin ystävä tokaisi vitsillä, että maisemaan kaivataan myös lennonjohtotorni.

– Tuumasin, että miksei pellolle sopisi sellainenkin. Sitten ideoita alkoi tulla lisää ja homma niin sanotusti karkasi käsistä.

– Kylähulluksihan ne jotkut sanovat, mutta varmaan leikillään. Ehkä tämä Crazyland on nimensä ansainnut, sillä täällä on erikoisuuksia, joita ei ihan joka päivä näe.

lentokone

Ilmainen ihmepuisto

Alueelle mahtuu roimasti nähtävää, eikä Pasikaan osaa ulkomuistista nimetä kaikkia. Saturn V -raketti on Eiffel-tornin tavoin tehty oikeita mittoja vastaavaksi, ja Vapaudenpatsaskin kurkistaa lumen alta.

– Täällä on lintujen pilvenpiirtäjä, jossa on 40 pönttöä päällekkäin. Puissa kiipeilevät Tarzan ja Jane, ja lentävä lautanen taas kertoo Rooseveltin ufo-mysteeristä.

Ihmeiden ihailu ei maksa kävijälle mitään. Polkujen varrella voi törmätä kuuluisuuksiin, kuten Marilyn Monroeen tai Charlie Chapliniin.

– Paikka on auki yötä päivää, joten tänne sopii tulla milloin vain. Saat hyvän mielen ja paljon kivoja valokuvia, Pasi lupaa.

Lue koko juttu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Markku Ruottinen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!