fbq
Oho
08.06.2018 13:35
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Englannista löytyi yli satavuotiasta suklaata.
Englannista löydettiin yli satavuotiasta suklaata!
Oho
08.06.2018 13:35
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Englannissa on löydetty yli sata vuotta vanhaa suklaata. Yhdeksän suklaapatukkaa, jotka löydettiinn Leicestershirestä, kuuluvat edesmenneelle sotaveteraanille.

Richard Bullimore palveli Ranskassa ensimmäisen maailmansodan aikana. Ensimmäisenä joulunaan ulkomailla hän, yhdessä muiden sotilaiden kanssa, sai lahjaksi Colonies Gift Tins-suklaarasiat. Kymmenestä Cadburys-suklaapatukasta yhdeksän oli säilynyt koskemattomana peräti 103 vuotta. Ilmeisesti suklaat jäivät syömättä, sillä Bullimore ei pitänyt suklaasta.

– Rasian on valmistanut Barringer Wallis & Manners of Mansfield, yksi maailman johtavista koristeellisten tinarasioiden valmistajista. Jo pelkän rasian löytäminen olisi harvinaista, mutta suklaan löytyminen on suorastaan epätodellista, sanoo Paul Cooper Eddisons CJM-huutokauppakamarilta:

– En kylläkään tunne kiusausta ottaa maistiaista, vaikka asiantuntijat sanovat, että suklaata on harvoin vaarallista syödä, sillä se vain menettää makunsa ja koostumuksensa ajan myötä.

Bullimore sai lahjaksi myös savukkeita ja tulitikkuja, jotka niin ikään säilyivät koskemattomina, sillä hän ei ollut tupakoija. Useita mitaleita palvelustaan saanut Bullimore palasi Leicestershireen vuonna 1919. Hän menehtyi tammikuussa 1967 Pohjois-Lincolnshiressa.

Löydökset huutokaupattiin tiistaina 5. kesäkuuta.

Lähde: Sky News

Tilaa Seiskan uutiskirje! »