Oho

Ei voi olla totta, hukkunut kilpikonna pelastui tunnin suusta suuhun -elvytyksellä!

17.10.2017 22:38

Hukkuva kilpikonna pelastui, kun sen omistaja antoi sille suusta suuhun -elvytystä.

Gloucesterissa asuva John Fletcher alkoi ihmetellä, kun hänen Freda-kilpikonnaansa ei eräänä lauantaina näkynyt missään. Pian hän löysi 45-vuotiaan kilpikonnansa elottomana takapihalla sijaitsevasta lammesta. Hän syöksyi pelastamaan lemmikkinsä kuivalle maalle, mutta eläin ei enää hengittänyt. 

– Sen on täytynyt olla lammessa ainakin tunnin ajan. Kun ongin sen ylös, se vaikutti kuolleelta ja veltolta, Fletcher muistelee kauhunhetkiään.

Mies ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi, vaan alkoi antaa kilpikonnalle tekohengitystä. 

– Sen suusta tuli ehkä puoli teelusikallista vettä, Fletcher kuvailee.

– Sitten hieroin sen rintaa... ja sen jalat sätkivät ja lopulta se palasi henkiin.

Fletcher antoi tekohengitystä tunnin ajan, ennen kuin eläin vihdoin tokeni. Freda näyttää kuitenkin selvinneen läheltä piti -tilanteesta säikähdyksellä.

– Tänään se on syönyt neljäsosan tomaattia ja kaksi salaatinlehteä, joten en usko, että sillä on aivovauriota, omistaja sanoo.

– Se vain kävelee ympäriinsä ja tutkailee asioita tavalliseen tapaansa. Ainoa ero on, että se vilkuilee estettä, jonka rakensin eilen lammen ympärille eilen.

Herpetologi Loot Bogaert arvioi tapahtunutta The Telegraph-lehdessä.

– Maakilpikonnat voivat hallita kelluvuutta vain lyhyen ajan. Jos vesi on ollut syvää, veikkaisin, että se on vain uponnut kuin kivi ja sen pienet keuhkot ovat täyttyneet vedellä, hän selittää, lisäten, ettei hän ole aiemmin kuullut kilpikonnien elvyttämisestä.

– Kaikki on mahdollista, olen nähnyt uskomattomampiakin asioita. Kilpikonna oli erittäin onnekas ja kyseessä on suoranainen ihme.

Lähde: The Telegraph

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:ALL OVER PRESS
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!