E-pillerin kuuluisi ehkäistä raskauksia.

E-pilleri Mibelasin virheellinen erä vedettiin markkinoilta – voi aiheuttaa suunnittelemattomia raskauksia ja jopa kuolemanriskin!

Oho | 14.06.2017 11:55

E-pillerien ensisijainen ja lähestulkoon ainoa tehtävä on varmistaa, etteivät naiset tule tahtomattaan raskaaksi. Erään e-pillerimerkin lääkkeitä on kuitenkin vedetty markkinoilta, koska sen pelätään aiheuttavan suunnittelemattomia raskauksia.

Yhdysvaltalainen Lupin Pharmaceuticals vetää Mibelas 24 F -e-pillereitä kaupoista. Ilmeisesti pillerit oli pakattu virheellisessä järjestyksessä niin, että lumepillerit ovatkin oikeiden paikalla ja päinvastoin. L600518-erän pakkauksissa neljä ensimmäistä pilleriä olivat itse asiassa lumelääkkeitä.

Tavallisesti pilleriliuskassa on loppuvaiheessa kuukautiskierrosta johtuen lumepillereitä.

"Kuoleman riskiä ei voi sulkea pois"

Asiantuntijoiden mukaan virhe jää helposti pillereitä käyttäviltä naisilta huomaamatta. Pillerien nauttiminen väärässä järjestyksessä saattaakin pahimmillaan johtaa suunnittelemattomiin raskauksiin.

– Pakkausvirheen seurauksena suun kautta otettavat ehkäisypillerit voivat väärässä järjestyksessä käytettynä heikentää ehkäisyn tehoa ja johtaa jopa suunnittelemattomiin raskauksiin, varoittaa Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA.

FDA Lisää, että raskaus ehkäisypillerin käytön aikana saattaisi aiheuttaa "merkittäviä vahinkoja äidin tai sikiön terveydellä, poissulkematta kuolemanriskiä".

FDA:n mukaan yhtäkään raskautta ei kuitenkaan ole vähän mennessä raportoitu. Vahinko koskee lukuisia naisia, sillä Mibelas-ehkäisypillereitä on myynnissä koko maassa.

Lähde: Women's Health

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!