Oho

"Drag queeniksi ryhtyminen pelasti suhteeni tyttäreeni!"

26.06.2019 09:33

Vuoden 2016 presidentinvaalien jälkeen Fig Chilcottia ja hänen konservatiivista isäänsä Donia ei yhdistänyt juuri mikään. Presidentti Donald Trumpista keskusteleminen ajoi boheemiksi itseään kuvailevan Figin ja periamerikkalaisen duunari-isän erilleen. Onneksi kultaisen keskitien löytämiseen ei tarvittu muuta kuin kirkkaan punainen peruukki, nahkainen minimekko ja näyttävät irtoripset. 

Latino-punk-rock-KISS

Don, 66, ja Fig, 29, esiintyvät MTV:n uudessa tositelevisiosarjassa Drag My Dad.

- Jos on joku ihminen, jolle pikku drag-kokeilu tekisi hyvää, se on isäni. Se on niin kaukana hänen maailmastaan, se on isäni, kertoo Fig.

Kuvauspäivänä Don vietti kolme tuntia meikkituolissa. Muodonmuutoksen päätteeksi macho-miehestä oli kuoriutunut "latino-punk-rock-KISS-kuningatar", kuten Don itse asian muotoili. Vaikka Don pitää ohjelman konseptia naurettavana, hän myöntää, että ele auttoi kuromaan hänen ja Figin välille syntynyttä kuilua umpeen. Kokemus oli muutenkin hänelle positiivinen:

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

- On olemassa miehiä, jotka kokevat tämän uhkaavana, mutta olen aina ihmetellyt, mikä tässä uhkaisi ketään.

Avomielistä

Fig oli onnellinen tajutessaan, että hänen isänsä oli avoin muille kulttuureille ja ajattelutavoille. Ja vaikka Fig ei ollut muutosleikin keskiössä, tunsi hänkin kokemuksen muuttaneen häntä. Isän ele innosti myös tytärtä hakemaan kompromisseja.

- Oli todella suuri asia lentää toiselle puolelle maata ja lähteä omalta mukavuusalueelta yrittämään jotain uutta. Hän ei tehnyt sitä kenekään muun kuin minun takiani, Fig myöntää:

- Jos haluan, että minua kuunnellaan, myös minun on opittava kuuntelemaan. Hyväksyn isäni ja arvostan häntä sellaisena kuin hän on, ja nyt opettelen suhtautumaan samalla tavalla myös muihin ihmisiin.

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!