Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Cody kärsi vaikeasta kasvaimesta.

Cody, 25, syntyi kasvot pahasti epämuodostuneena, tältä hän näyttää nyt 18 vaikean kasvoleikkauksen jälkeen - kuvat! ”Kyllästyin tuijotukseen!”

Brittiläinen Cody syntyi vuonna 1993 normaalisti, eikä kukaan kiinnittänyt juurikaan huomiota vauvan vasemman silmän alla olleeseen punaiseen, kolikon kokoiseen syntymämerkkiin.

Pari viikkoa syntymän jälkeen laikku alkoi elää omaa elämäänsä. Muutamassa kuukaudessa Codyn suloiset vauvankasvot olivat peittyneet valtavan syntymämerkin alle.

– Kasvain vääristi kasvojen vasemman puolen kokonaan, mutta lääkärit täällä Englannissa nostivat kätensä pystyyn, Theresa-äiti kertaa muistojaan.

– He pyysivät meitä palaamaan takaisin vasta, kun tyttö olisi kuusivuotias. Heidän mukaansa syntymämerkki lopettaisi siihen mennessä kasvunsa.

Theresa ja Tony-mies eivät suostuneet alistumaan siihen, että lapsen kohtalona olisi olla kuin hirviö. He päättivät ottaa yhteyttä mediaan ja saada sitä kautta apua.

Tämä Theresa-äidin ja Codyn yhteiskuva levisi vuonna 1993 ympäri maailman. – Se oli tapamme etsiä ja pyytää apua lapsellemme.

Lue lisää: Lääkärit toimettomana: Theresa-äiti pyysi median apua tyttärensä vaikeaan sairauteen – lapsi syntyi kasvot epämuodostuneena!

Vaativia laserleikkauksia

Newyorkilaissairaalassa selvisi, ettei lapsen kasvoissa ollut pelkkä syntymämerkki vaan sen lisäksi siinä kasvoi hemangiooma eli verisuoniperäinen hyvänlaatuinen kasvain.

Codylle on tehty 18 operaatiota, joukossa muun muassa kasvaimen pienennysleikkauksia, ihonsiirtoja, rasvaimuja ja silmäleikkaus.

Tärkeimmät ja vaativimmat toimenpiteet ovat olleet laserleikkaukset, joilla on kuoletettu hemongioomaan johtaneet verisuonet.

– Kun olin viiden, olin jo saanut inhimilliset piirteet. Viimeiset operaatiot tehtiin, kun olin 18, nykyään 25-vuotias Cody kertoo.

Cody vietti riehakkaat juhlat saatuaan koulun päästötodistuksen 15-vuotiaana.
Cody vietti riehakkaat juhlat saatuaan koulun päästötodistuksen 15-vuotiaana.

Lue myös: Mirka-äidin koettelemus: Säde-vauvalla oli puolen kilon kasvain!

Väsyin tuijotteluun

Koulunsa päättäjäisissä vuonna 2008 Cody hehkui jo kauniina.

– Tyttäremme on kasvanut upeaksi ladyksi. Pelkäsimme aikoinaan, ettei hänellä olisi ulkonäkönsä takia minkäänlaista tulevaisuutta. Codyn tarina kuitenkin osoittaa, että aina on toivoa. Apua saa, kun vain uskaltaa pyytää, vanhemmat sanovat.

– Joskus olin totaalisen kyllästynyt siihen, että minua tuijotettiin. Sitten tajusin, että ihmiset vain haluavat seurata, kuinka pärjään, Cody kertoo.

Cody pääsi keräysvarojen ansiosta opiskelemaan toiveammattiinsa, sairaanhoitajaksi.
Cody pääsi keräysvarojen ansiosta opiskelemaan toiveammattiinsa, sairaanhoitajaksi.

Lue myös: Kasvojen jättikasvaimesta kärsivä nainen yllättää lauluäänellään - kuuntele!

Valmistui hoitajaksi

Hyväntekeväisyyskeräyksestä ylijääneiden rahojen turvin Cody pääsi jatkamaan koulunkäyntiä ja valmistui mieluisaan ammattiin – sairaanhoitajaksi.

Hän rakastui jo 17-vuotiaana itseään kaksi vuotta vanhempaan Lewis Holtiin. Häitä juhlittiin viime marraskuussa.

– Haluan tarinallani kertoa, että elämässä on olemassa myös onnellisia loppuja.

Cody ja Lewis alkoivat seurustella, kun Cody oli 17-vuotias. Heidät vihittiin viime marraskuussa.
Cody ja Lewis alkoivat seurustella, kun Cody oli 17-vuotias. Heidät vihittiin viime marraskuussa.

 


Teksti:
Anne Pennanen
Kuvat:
All Over Press ja MVPHOTOS

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!