Oho
Siili ei ole lemmikki.

CDC varoittaa: Siilit eivät sovi lemmikiksi!

29.01.2019 10:29

Yhdysvalloissa ainakin 11 ​​ihmistä kahdeksassa osavaltiossa on saanut salmonellatartunnan lemmikkinä pidettävistä siileistä, paljastaa sairauksien valvonnasta ja ehkäisystä vastaava viranomainen CDC.

CDC ilmoitti viime viikolla, että kontakti lemmikkisiilien kanssa on todennäköinen lähde talven aikana ilmenneille salmonellatartunnoille ympäri maata. Raportin mukaan kymmenen potilasta 11:stä myönsi olleensa fyysisessä kosketuksissa siilien kanssa ennen sairastumistaan.

Tarttuu kosketuksesta

Alkuvuoden tartunta-aalto on koetellut ainakin Coloradoa, Mainea, Minnesotaa, Mississippiä, Missouria, Nebraskaa, Texasisa ja Wyomingia. Ainakin yksi ihminen on tarvinnut sairaalahoitoa, mutta kuolemantapauksilta on onneksi vältytty.

– Siilit voivat kantaa salmonella-bakteeria ulosteessaan, vaikka ne näyttäisivät päällepäin terveiltä ja puhtailta, CDC toteaa:

– Nämä bakteerit leviävät helposti niiden kehoon, elinympäristöön, leluihin, vuodevaatteihin ​​ja kaikkeen alueella, jossa ne asuvat. Ihmiset sairastuvat koskettaessaan siilejä tai esineitä niiden elinympäristöissä.

Sairaus voi olla vaarallinen

CDC varoittaa, ettei ihmisten pitäisi myöskään "suukotella tai halia" siilejä, koska salmonellabakteeri pääsee niin kasvojen ja suun alueelle. CDC lisää, että lemmikkisiilit ovat tartuntariski riippumatta siitä, mistä ne on ostettu.

Salmonella-tartunta voi aiheuttaa ripulia, oksentelua, kuumetta ja vatsanväänteitä. Sairaus voi olla vaarallinen erityisesti iäkkäillä ihmisillä ja lapsilla.

Lähde: Fox News

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: all over press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!