fbq
Oho
21.08.2019 16:33
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: YouTube

Buddhalainen temppeli Japanissa houkuttelee nuoria robottisaarnaajan avulla!

Oho
21.08.2019 16:33
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: YouTube

Kiotossa, Japanissa sijaitseva, 400 vuotta vanha buddhalaistemppeli on saanut uuden tähden. Temppeli on sijoittanut rahansa ja uskonsa turisteja ja nuorta sukupolvea kiinnostavaan saarnaajaan, joka on robotti.

Kodajin temppeli ja Osakan yliopiston robotiikan ryhmä paljastivat alumiinista ja silikonista valmistetun robotin yleisölle aiemmin tänä vuonna. Mindar, jonka inspiraationa toimi buddhalainen armon jumala Kannon, kykenee liikuttamaan torsoaan, käsiään ja päätään. Se osaa ristiä kätensä ja lausua rukouksia rauhoittavalla äänensävyllä. Ennen kaikkea se kykenee taltioimaan tietoa.

- Tämä robotti ei tule koskaan kuolemaan. Se päivittää itseään ja kehittyy. Siinä piilee robotin kauneus. Se voi tallentaa tietoa ikuisesti ja rajattomasti, ylistää temppelin edustaja Tensho Goto.

Goto luottaa siihen, että robotti auttaa temppeliä tavoittamaan nuoret tavalla, johon perinteiset munkit eivät kykene.

- Nuorille temppeli on paikka, johon mennään vain häihin tai hautajaisiin.

Hurskas androidi on jakanut yleisön mielipiteet. Vaikka osa temppelin kävijöistä on kehunut Mindarin läsnäoloa "lämpimäksi", kriitikoiden mielestä se muistuttaa Frankensteinin hirviötä.

- Robotti on järkyttänyt erityisesti länsimaalaisia... Japanilaisilla ei ole ennakkoluuloja robotteja kohtaan. Me olemme kasvaneet sarjakuvien parissa ja niissä robotit ovat ystäviämme. Länsimaalaiset ajattelevat toisin, Goto sanoo.

Lähde: Channel News Asia