fbqBackstreet Boysiin tuhansia laittanut nainen myöntää: Fanittaminen on uuvuttavaa! | Seiska

Backstreet Boysiin tuhansia laittanut nainen myöntää: Fanittaminen on uuvuttavaa!

Oho | 22.10.2018 18:29

One Direction, Backstreet Boys, The Beatles... Poikabändit ovat muuttuneet aikojen saatossa, mutta musiikin lisäksi on yksi asia, joka yhdistää niistä jokaista; intohimoiset fanitytöt. Sadia, joka on käyttänyt lähemmäs kymppitonnin pakkomielteeseensä, myöntää, että fanitus on uuvuttavaa työtä.

Uusi dokumentti, I Used To Be Normal: A Boyband Fangirl Story, kertoo intohimoisten fanien elämästä. Sen päähenkilöinä toimii neljä naista, joiden kunkin elämää leimaa rakkaus poikabändejä kohtaan. Yksi heistä on nykyään 31-vuotias Sadia. Naisella on pakkomielle amerikkalaisesta pop-yhtyeestä, Backstreet Boysista. Nuoruudessaan Sadia ylläpiti bändin uutissivua ja faniklubia, jotka yhdistivät hänet muihin faneihin ympäri maailmaa. 

– He tulivat kohdalleni, kun olin murrosiässä ja olin myyty, nainen sanoo:

– Kuulin Quit Playing Games -kappaleen radiossa, ja sitten näin musiikkivideon ja sekosin. Nyt tiedän, miten tuotettua se on, mutta he olivat kaikki niin erilaisia ja vetosivat eri puoliin minussa.

Vaikuttanut uraan ja rakkauselämään

Kun yhtye ilmoitti vuonna 2005 tekevänsä comebackin, Sadian pakkomielle karkasi käsistä. Sadia, jolle oli ehtinyt kertyä ikää ja pääomaa, pystyi viemään fanituksensa uusiin ulottuvuuksiin. Nainen arvioi käyttäneensä läes 9 000 euroa matkustaessan bändin perässä. Hän on ollut Backstreet Boys-risteilyllä jo kolme kertaa ja viettänyt yön ulkosalla New Yorkissa, jonottaessaan muiden fanien kanssa konserttiin.

Dokumentissa Sadia selittää, että rakkaus poikabändiä on saattanut hänet vaikeiden aikojen, jopa masennuksen läpi. Backstreet Boys vaikutti jopa Sadien uravalintaan, sillä fanisivujen ylläpitäminen ja fanifiktion kirjoittaminen kehittyivät ajan myötä oikeaksi kirjoitustyöksi. Samalla se on heijastunut hänen rakkauselämäänsä.

–  Heillä on ollut tuntuva vaikutus uraani. Ja kyllä, he ovat myös aiheuttaneet epäterveitä odotuksia parisuhteissani, hän selittää:

– Kysyin itseltäni, miksen tapaillut todellisia miehiä sen sijaan, että menisin konserttiin? Mietin, oliko fanituksesta tullut vastalääke yksinäisyydelleni, ja onko se hyvä asia?

Some muutti fanituksen luonnetta

Vuonna 2018 internetillä on valtava rooli fanituksessa. Sadian mukaan sosiaalisen median synty on muuttanut fanituksen luonnetta, mutta ei välttämättä parempaan suuntaan.

– Ennen saatoin keksiä tarinoita siitä, kuka kukin jäsen on, mutta nyt ymmärrän, että hekin ovat ihmisiä, eivätkä he ole täydellisiä, hän selittää:

– Nykyään on enemmän seurattavaa. Fanit ovat erittäin suojelevia ja haluavat tietää, missä nämä henkilöt menevät, miten he pukeutuvat, ja mitä he ajattelevat. Fanittaminen on nykyään uuvuttavaa.

Vaikka fanitus vaatii rahaa ja aikaa, on matka ollut sen arvoinen.

– He ovat ehdottomasti olleet mielenkiintoisimmat miehet elämämässäni, Sadie vakuuttaa:

– Haluaisin kiittää heitä kaikista muistoista ja ilosta, jota he ovat tuoneet elämääni. 

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!