fbq
Oho
24.01.2018 18:44
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Aivot laitettiin väärään ruumiseen.
BBC listasi hautausurakoitsijoiden omistuisimmat mokat: Aivot päätyivät väärään ruumiiseen!
Oho
24.01.2018 18:44
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Edesmenneen aivot laitettiin vahingossa väärään ruumiseen, kertoo BBC. Uutiskanava raportoi hautausurakoitsijoiden omituisista virheistä vuosilta 2014-2016.

Englannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa raportoitiin kolmen vuoden aikana yhteensä 278 vakavaa tapausta. Ruumiille tapahtuneita vahinkoja raportoitiin 89. Tavallisimpiin vahinkoihin lukeutui muun muassa, että sairaalat löysivät edesmenneelle kuuluvia elimiä sen jälkeen, kun ruumis oli luovutettu omaisille. Tällaisia vahinkoja sattui 13 kertaa seurantajakson aikana. Yleisin virhe (36 tapausta) oli, että omaisille luovutettiin väärä ruumis.

Erikoisempiin vahinkoihin lukeutui tapaus, jossa yhden ruumiin aivot palautettiin vahingossa eri ruumiiseen. Toisessa tapauksessa hautausurakoitsija havaitsi, että ruumiin aivot oli vahingossa laitettu vatsaonteloon. Eräässä kummallisessa tapauksessa suurikokoista ruumista ei kyetty siirtämään ruumishuoneen kylmiöstä, sillä se oli jäätynyt kiinni.

– Tällaiset tapaukset ovat ahdistavia kokemuksia asianosaisten perheille, ja vaikka ne ovatkin harvinaisia, niin ei pitäisi koskaan päästä tapahtumaan, toteaa Chris Birkett tapauksia tutkivalta HTA:lta (The Human Tissue Authority).

– Jos näin käy, työskentelemme yhdessä laitoksen kanssa varmistaaksemme, että perusteellinen tutkinta suoritetaan ja että asiasta otetaan opiksi, jottei vastaavaa pääse tapahtumaan uudelleen.

Lähde: BBC

Tilaa Seiskan uutiskirje! »