Oho

Auschwitz-minihame aiheutti somekohun - "Tämä on todella järkyttävää!"

12.05.2019 20:32

Nettikauppa on saanut perusteltua kritiikkiä "järkyttäviksi" ja "epäkunnioittaviksi" kutsutuista Auschwitzin muistoesineistään. Kaupiteltavien tuotteiden joukkoon mahtui muun muassa keskitysleiriaiheisia tyynyjä, laukkuja ja jopa minihameita.

Amerikkalaisen Red Bubble myi vielä hetki sitten sivuillaan tyynyjä, joihin oli painettu valokuvia junaraiteista, jotka kuljettivat ihmisiä kuolemaan. Tuotevalikoimasta löytyvän laukun kyljessä näkyi sähköaita ja minihametta koristivat Auschwitzin keskitysleirin savupiiput.

Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseo tuomitsi mauttomat tuotteet Twitterissä aiemmin tällä viikolla.

– Koetteko todella, että Auschwitzin kuvilla koristeltujen tyynyjen, minihameiden tai laukkujen myynti on hyväksyttävää, vaikka kyseessä on valtavan tragedian tapahtumapaikka, jossa murhattiin yli 1,1 miljoonaa ihmistä? museo hämmästeli Twitterissä:

— Tämä on todella järkyttävää ja epäkunnioittavaa.

Red Bubble vastasi kritiikkiin myöntäen, etteivät sen myymät tuotteet olleet "hyväksyttäviä". Verkkokauppias selitti toimivansa jälleenmyyjänä itsenäisten ja riippumattomien taiteilijoiden tuotteille. Se painotti, etteivät Auschwitziin liittyvät tuotteet olleet sivuston sääntöjen mukaisia.

Sivusto on sittemmin vetänyt tuotteet myynnistä.

Lähde: Metro UK

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!