fbq
Oho
17.12.2018 15:29
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Joululapset ovat mukavampia.
Amerikkalaistutkimus: joulukuussa syntyneet ovat mukavampia ja elävät pidempään!
Oho
17.12.2018 15:29
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Syntymäpäivän viettämisessä joulukuussa on haasteensa. Juhlien järjestäminen on vaikeaa, sillä kaikki ovat kiireisiä omien joulusuunnitelmiensa kanssa. Läheiset saattavat kuitata joulun ja syntymäpäivän yhdellä ja samalla lahjalla. Useat tieteelliset tutkimukset ovat silti löytäneet monia etuja, joita joulukuinen syntymäpäivää tuo mukanaan.

Yksi niistä paljastaa, että joulukuussa syntyneet elävät pidempään. Journal of Ageing Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan vuoden viimeisenä kuuna syntyneillä on suurempi todennäköisyys elää yli 100-vuotiaiksi.

Lahjakkaita urheilijoita

Joulukuussa syntyneillä on muutenkin taipumus olla muita terveempiä; 1 749 400 amerikkalaista kartoittanut tutkimus havaitsi, että joulukuun lapsilla on alhaisempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. He tapaavat myös olla luonnostaan lahjakkaita urheilijoita, oletettavasti siksi, että äidit ovat saaneet erityisen runsaasti D-vitamiinia kesäisen raskauden aikana.

Lisäksi joulukuussa syntyneet ihmiset ovat luonteeltaan mukavampia. Amerikkalaisia opiskelijoita tarkastellut tutkimus totesi, että joulukuussa syntyneet valittavat vähemmän ja ovat vähemmän alttiita voimakkaille mielialan ailahteluille. 

Lähde: New York Post

Tilaa Seiskan uutiskirje! »