Oho
Joel Rosenthal puuhailee karhunpennun kanssa

Amerikkalaismiehellä on erikoisia lemmikkejä: Karhut peittoavat seksin!

08.01.2017 10:00

Joel Rosenthal on henkilö, johon ei välttämättä haluaisi törmätä metsälenkillä. Eläkkeellä oleva Joel, 74, on nimittäin usein liikkeellä mustakarhunpentujen kanssa.

Joel on suuri eläinten ystävä, joka asuu viiden mustakarhunpennun kanssa kotitilallaan Yhdysvaltojen Länsi-Virginiassa.

Joel Rosenthal kotitalonsa pihalla

Joel on eläkkeellä oleva biologi, joka on täysin hurahtanut karhuihin. Hän toteutti seitsemän vuotta sitten pitkäaikaisen haaveensa ja ryhtyi ottamaan siipiensä suojaan villikarhun pentuja. Kokemusta on ehtinyt kertyä 20 yksilöstä.

Joel Rosenthal kävelyllä karhunpentujen kanssa

Hoitaa kuin lapsia

Joel touhuaa karhujen kanssa samaan tapaan kuin pikkulasten kanssa. Eläkeläismies kasvattaa pentuja leikkimällä ja peuhaamalla niiden kanssa ja ottamalla yhteisiä päivätorkkuja.

Karhunpentujen kasvatti-isä tekee myös suojattiensa kanssa yhteisiä vaelluksia kotitilansa lähimaastossa. Joelin kotitalo sijaitsee syrjäisellä alueella ja naapurit ovat kaukana. Välillä hän ei näe ristin sielua jopa moneen kuukauteen.

Joel touhuaa puussa olevan karhun kanssa

Luonut läheisen yhteyden

Entinen biologi on ihastunut sydänjuuriaan myöten karhuihin ja haluaa suojella pentuja erityisesti metsästyskauden aikana. Joel hoitaa karhunpentuja kotitalonsa sisätiloissa kunnes ne ovat kasvaneet niin suuriksi, että ulkoaitaus on paras ratkaisu

Hän on luonut pentuihin läheiset suhteet. Joel syöttää niitä kädestä ja nukkuu karhujen läheisyydessä. Energinen eläkeläismies asettaa eläimet ihmisten edelle.

– Mikään tässä maailmassa, ei seksi, ruoka tai kunnot yöunet voita karhujen kanssa elämistä. On ihmeellistä, että voin tehdä niin. Ne seuraavat minua uskollisesti. Minun pitää aina välillä nipistää itseäni, että onko tämä totta. Tuntuu niin uskomattomalta, että minulla on näin hyvä suhde karhunpentuihin, Joel Rosenthal kertoo.

Joel peuhaa lemmikkikarhujensa kanssa

Herättää ihastusta

Joel otti ensimmäisen karhunpennun hoitoonsa vuonna 2009. Hän hoitaa pentuja kunnes ne ovat tarpeeksi isoja voidakseen palata takaisin luontoon. On tosin epäselvää, miten näin vahvasti ihmiseen leimautuneita eläimiä voi ylipäätään palauttaa luontoon.

Joelin hyvä maine eläintenhoitajana on silti kiirinyt muuallekin. Hänen ainutlaatuisen läheinen suhteensa karhuihin ja elämänsä pikkuisten mesikämmenten kanssa on herättänyt eläinten ystävissä kiinnostusta. Ihmiset seuraavat uteliaina, mitä Joelin kotitilalla tapahtuu.

– Saan ihmisiltä paljon viestejä ja kannustusta Facebookin kautta. Tämä on minun pitkäaikainen unelmani asua yksin tällaisessa paikassa ja olla karhujen kanssa. Pidän eläimistä enemmän kuin ihmisistä, Joel kertoo.

 

 

Teksti: Pia Lindroos
Kuvat: All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!