Hyppää pääsisältöön
Miehet saattavat vältellä kangaskasseja.

Älytöntä mutta totta: Jotkut miehet pitävät kestokasseja merkkinä homoseksuaalisuudesta

Penn State Universityn tutkijat pyysivät 960 henkilöä luokittelemaan erilaisia tekoja sen perusteella, olivatko ne maskuliinisia vai feminiinisiä. Osallistujien tuli arvioida muun muassa ympäristöystävällisiä tekoja, kuten kierrätystä ja kangaskassien käyttöä.

Tulokset osoittivat, että ihmisillä on taipumus pitää ympäristöystävällisiä tekoja naisellisena toimintana. Osallistujat paljastivat jopa saattavansa kyseenalaistaa ekotekoja harjoittavan miehen seksuaalisen suuntautumisen. Sex Roles-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan miehet voivat välttää ympäristöystävällisiä tekoja, koska he eivät halua, että heitä pidetään naisellisina tai homoseksuaaleina.

- Jos henkilölle on tärkeää, että häntä pidetään heteroseksuaalina, kyseinen henkilö voi asettaa sukupuolirooliin mukautumisen sukupuoliroolien vastaisten ympäristötekojen edelle, selittää yliopiston psykologian professori Janet Swim.

Naisten seksuaalinen suuntautuminen puolestaan kyseenalaistettiin helpommin silloin, kun he harjoittivat maskuliinisena pidettyjä toimia, kuten ikkunoiden tiivistämistä.

Lähde: Sex Roles, New York Post

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!