Hyppää pääsisältöön
Alushousut eivät kuulu vedenkeittimeen.

Älä pese alusvaatteitasi vedenkeittimessä!

Sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla leviää jatkuvasti mitä uskomattomampia niksi-ideoita. Nyt on käynyt ilmi, että jotkut keittävät alusvaatteitaan hotellin vedenkeittimessä. Luulisi olevan sanomattakin selvää, että kyseessä on huono idea.

Niksin logiikka on selkeä. Alusvaatteiden keittäminen hotellihuoneissa on helppo tapa pestä ne seuraavaa päivää varten, ja vieläpä ilman pesuaineita. Kiehuva vesi tappaa, ainakin teoriassa, kaikki bakteerit.

Ensimmäinen syy, miksi alusvaatteiden keittämistä vedenkeittimessä tulisi kuitenkin välttää, on, että se on vaarallista. Vedenkeittimet on tarkoitettu vain ja ainoastaan veden keittämiseen. Alusvaatteiden ahtaminen keittimeen lisää ylikuumenemisriskiä ja sähkövian vaaraa. Tämä saattaa joko rikkoa keittimen, tai sytyttää koko hotellihuoneen palamaan. Kumpaakin olisi kiusallista yrittää selittää hotellin vastaanotossa.

Toiseksi, se on ällöttävää. Molekyylibiologian tohtori Heather Hendrickson huomauttaa, ettei kiehuva vesi tapa kaikkia bakteereja. On monia terveydelle haitallisia bakteereja, jotka kestävät korkeita lämpötiloja. Sen lisäksi, että nämä bakteerit jäävät muhimaan alushousuihisi, jäävät ne myös vedenkeittimeen. Kun siis seuraavan kerran keität itsellesi kupillisen teetä, saatat laittaa suuhusi pöksyistäsi löytyviä bakteereja. Lisäksi, huoneen seuraava asukas voi joutua juomaan sinun sukukalleuksiesi taakseen jättämiä bakteereja. 

Parempi vaihtoehto olisikin pakata riittävästi puhtaita alusvaatteita mukaan matkalle.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!