fbq
Oho
03.02.2019 22:42
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Sairaus teki uskonnolliseksi.
Aivotulehduksen sairastanut nainen uskoi olevansa Messias!
Oho
03.02.2019 22:42
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Vaikka Evie Moore, 23, ei ole uskonnollinen, luuli hän hetken aikaa olevansa Messias. Sairastettuaan joitakin vuosia sitten aivotulehduksen, Gloucestershiresta kotoisin oleva nainen heräsi koomasta uskoen olevansa "Jumalan lähettiläs".

Ennen kuin Evie sairastui syyskuussa 2015, hän oli aktiivinen ja terve nuori nainen. Hän eli onnellisessa suhteessa poikaystävänsä kanssa. Yhtäkkiä hän alkoi kokea itselleen vieraita tunteita, kuten mustasukkaisuutta ja paranoiaa.

Kun Evie sai kohtauksen olohuoneen lattialla, hänet kiidätettiin sairaalaan. Hänen sydämensä oli käynnistettävä uudelleen ambulanssissa. Kun Evie pääsi takaisin kotiin, vainoharhat jatkuivat. Eräänä yönä hän meni paniikkiin, koska uskoi äitinsä kuolleen. Hänet vietiin takaisin sairaalaan, jossa hänellä diagnosoitiin psykoosi.

Kaksi kuukautta sairaalassa

Uskomatonta kyllä, muutokset Evien käytöksessä olivat aivotulehduksen aiheuttamia. Evie vietti kaksi kuukautta sairaalassa. Huonoimmillaan hän ei muistanut, keitä hänen vanhempansa olivat. Hän yritti hypätä ikkunasta, koska luuli osaavansa lentää lintujen lailla. Hän muistaa maanneensa sairaalan lattialla tehden kehollaan ristin.

– Kun nuorempi lääkäri tuli katsomaan minua, sanoin: "Hei, minä olen Jumalan sanansaattaja, ja minut on lähetetty taivaasta, nainen muistelee.

"Tiedän, että jokin on muuttunut"

Nykyään Evie ei usko olevansa Jumalan lähettiläs. Hän sanoo tulehduksen kuitenkin vaikuttaneen pysyvästi hänen luonteeseensa. Muun muassa hänen silloinen suhteensa päättyi, sillä hänen poikaystävänsä ei kestänyt rakkaansa uutta luonnetta.

– Se on surullista, koska tunnen parantuneeni, mutta tiedän, että jokin on muuttunut, ja äitini ja isäni huomauttavat välillä sanomisistani, koska en olisi koskaan aiemmin sanonut sillä tavalla, Evie miettii.

Uusi rakas

Sairaalasta kotiin päästyään Evie muutti takaisin vanhempiensa luo. Hän ei kyennyt työskentelemään puoleentoista vuoteen. Sittemmin hän on kuitenkin palannut työelämään ja löytänyt uuden rakkauden:

– Nyt kun olen toipumassa ja George on minun rinnallani, olen jälleen kotonani omassa kehossani.

Lähde: Metro UK

Tilaa Seiskan uutiskirje! »