Hyppää pääsisältöön

Aikuisille suunnattu kanava voitti riidan tummaihoisesta Jeesuksesta!

Aikuisille suunnattu kanava, Adult Swim, on voittanut tummaihoista Jeesusta koskevan oikeusjutun.

Kirjailija Saint Solomon haastoi kanavan oikeuteen, koskien sen Black Jesus-sarjaa. Solomonin mukaan hahmo on plagioitu hänen novellistaan Thank You Jesus. Mies väitti, että Adult Swim kopioi hänen ideansa tummaihoisesta Messiaasta.

Solomon sanoo, että hänen vuonna 1999 julkaisemansa tarina päättyy siihen, että Jeesus joutuu asumaan kaduille. Hänen mukaansa suosittu tv-sarja jatkaa tarinaa samasta pisteestä 15 vuotta myöhemmin. Solomonin mukaan hahmoilla on myös muita yhtäläisyyksiä, kuten se, että molemmat päähenkilöt pukeutuvat samalla tavalla, kiroilevat, ja käyttävät reippaasti alkoholia.

Tuomari on kuitenkin hylännyt kaikki syytteet Adult Swimiä vastaan. Tuomari katsoi, etteivät kaksi tarinaa muistuttaneet toisiaan muilta osin, kuin että niiden molempien päähenkilö oli tummaihoinen. Tuomari myönsi, että molemmat osapuolet luottivat epätavanomaiseen ideaan tummaihoisesta Jeesuksesta, mutta lisäsi, että "idealla ole tekijänoikeuksien suojaa".

Salomon vaati Adult Swimiltä 75 miljoonaa dollaria, eli hieman alle 64 miljoonaa euroa. Tuomarin päätöksen myötä hän joutuu kuitenkin myös tulevaisuudessa tienaamaan leipänsä kirjoittamalla.

Adult Swimin Black Jesus on parhaillaan toisella tuotantokaudellaan.

Lähde: TMZ

 

Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
ALL OVER PRESS

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!