Oho

Ai miten niin kaikki samannäköisiä? Hipster-nuorukainen suivaantui kuvastaan lehtiartikkelissa - oikeasti kuvassa poseeraa joku muu parrakas pipopää!

11.03.2019 20:31

Eräs nuorimies ei trendikkäästä ulkonäöstään huolimatta halunnut leimaantua hipsteriksi. Siksi hän uhkasi haastaa oikeuteen lehden, joka käytti hänen kuvaansa artikkelissa, jossa väitettiin, että kaikki hipsterit näyttävät samalta. Ongelma oli, että kuvassa esiintyvä mies ei ollutkaan hän, vaan toinen, samannäköinen hipsteri!

Kuvituskuva: Hipster näyttää yleensä hieman tältä

Hipster

MIT Technology Review julkaisi artikkelin  Brandeisin yliopiston tutkimuksesta, jossa selvitettiin, miksi "antikonformistit päätyvät aina näyttämään samalta". Eräs lukija tunnisti itsensä artikkelin kuvituskuvasta, jossa esiintyi parrakas, ruutupaitaan ja siniseen pipoon pukeutunut mies.

- Emme koskaan käyttäisi kuvaa ilman asianmukaisia lupia, joten tarkistimme lisenssin, puolustaa lehden toimittaja, Gideon Lichfield.

Pikainen katsatus Gettyn kuva-arkistoihin paljasti totuuden. Kuvan malli oli eriniminen, kuin artikkelista valituksen tehnyt mies.

- Toisin sanoen tämä kaveri, joka uhkasi haastaa meidät kuvansa väärinkäytöstä, ei esiintynyt kuvassa. Hän siis itse osoitti juttumme väitteen todeksi: kaikki hipsterit näyttävät niin samanlaisilta, etteivät he edes erota itseään joukosta.

Kuvituskuva: Hipster ei yleensä näytä tältä

Antihipster

Tässä toimittajan Twitter-jako tästä merkillisestä jupakasta!

Lähde: The Independent

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features, All over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!