Oho

Äänetön disko liian äänekäs Edinburghin kaupunginvaltuustolle - formaatti rantautumassa myös Suomeen!

29.11.2018 17:01

Äänetön disco on Euroopasta Suomeenkin rantautunut formaatti, jossa yökerhossa ei soi minkäänlaista musiikkia. Vieraat saavat ainoastaan kuulokkeet, joista he saavat kuunnella mieleistään musiikkia. Äänettömät discot ovat kovassa nousussa myös Edinburghissa, Skotlannissa, jossa ne ovat etenkin polttariporukoiden suosiossa.

Valitettavasti äänetön disco on osoittautunut liian äänekkääksi Edinburghin kaupunginvaltuustolle, joka suunnittelee formaatin kieltämistä.

– Äänettömät discot eivät ole hiljaisia. Siellä on paljon huutoa ja kiljumista, varsinkin kun discoon saapuu 40 hengen polttariporukka, selittää valtuuston edustaja Jo Mowatt:

– Olen saanut paljon yhteydenottoja koskien äänettömiä discoja.

Äänetön disco-kävelykiertue

Mowattin mukaan kaupungin valtuusto on saanut äänettömiin discoihin liittyviä valituksia jo kuukausien ajan. Myös formaatin turvallisuudesta ollaan oltu huolissaan; on pelätty, että kuulokkeet korvilla riehuvat diskotanssijat eivät esimerkiksi kadulla kuule lähestyviä ajoneuvoja. 

Silent Adventures on kaupungissa ympäri vuoden toimiva äänetön disco-kävelykiertue. Markkinointijohtaja Jay Feeney sanoo, että heidän kierroksilleen osallistuu yleensä noin 25 henkeä. Hän ei näe äänettömiä discoja ongelmana.

– Olemme aina kiinnittäneet erityistä huomiota turvallisuuteen ja kiertueemme toteutetaan meidän johdollamme, Freeney puolustaa.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!