Hyppää pääsisältöön

A Dog’s Purpose -elokuvaa boikotoidaan: kuvauksissa rääkättiin koiraa!

Ruotsalaisen Lasse Hallströmin ohjaaman A Dog’s Purpose -elokuvan kuvauksista on vuotanut erittäin surullista ja häiritsevää materiaalia julkisuuteen.

TMZ-sivusto julkaisi eilen keskiviikkona (18.1.) videon, jossa näkyy kuinka A Dog’s Purpose -elokuvan kuvauksissa pelokas ja vastahakoinen saksanpaimenkoira heitetään väkisin kuohuvaan vesialtaaseen.

Tämä ei suinkaan ole minuutin pituisen videon järkyttävin kohta. Kun koira on tavalla tai toisella saatu kuohuvaan ja virtaavaan vesialtaaseen, se painuu veden alle ja altaassa oleva henkilökunta kiiruhtaa sen luo. Videon taustalla kuuluu ääni, joka käskee katkaisemaan videon.

TMZ:n julkaisema video on kuvattu marraskuussa 2015.

- Samalla kun jatkamme videon ja sen olosuihteiden tutkimista, voimme vakuuttaa, että Hercules-koirasta on pidetty hyvää huolta. Samalla tavalla kuin kaikista muistakin elokuvassa esiintyvistä koirista. Vesikohtausta harjoiteltiin useita päiviä, jotta pystyimme olla varmoja, että Hercules oli sinut stunttien kanssa. Kuvauspäivänä Hercules ei halunnut tehdä kyseistä kohtausta, joka näkyy vuotaneella videolla. Tuotanto ei siten jatkanut kuvauksia. Hercules on onnellinen ja terve koira, elokuvan tuotantoyhtiö Amblin kertoo tiedotteessa.

Tuottaja:

Elokuvan tuottaja Gavin Polone puolestaan kertoo Variety-sivustolle, että hän on monelta kantilta hyvin turhautunut tilanteeseen. Muun muassa sen vuoksi, että video pysyi piilotettuna yli vuoden ajan ja sen vuoksi, että eläinten hyvinvointia kuvauksissa valvovan American Humanen Societyn valvontaryhmä ei pystynyt kunnolla valvomaan kuvauksia väärinkäytösten ehkäisemiseksi.

- Jos olisin ollut itse paikalla kuvaustilanteessa, tätä ei olisi koskaan tapahtunut. Elokuva tehtiin sen vuoksi, kuinka esimerkiksi minä ajattelen eläimistä. Tämä tapahtui 15 kuukautta sitten ja se olisi pitänyt tutkia heti. On kohtuutonta, että joku odotti yli vuoden ja kolme kuukautta ennen kuin asia saatiin julki, Gavin kertoo.

Ohjaaja: Asia tutkitaan

Myös elokuvan ohjaaja Lasse on erittäin surullinen tapahtuneesta.

- Video, joka jaettiin elokuvani kuvauksista, on todella häiritsevä. En ollut paikan päällä todistamassa tilannetta, joka ei ole missään nimessä hyväksyttävä. Sitä ei olisi tapahtunut minun silmieni alla. Olemme kaikki sitoutuneet antamaan eläinnäyttelijöillemme raskastavan, kunnioittavan ja turvallisen työympäristön. Minulle on luvattu, että asia tutkitaan ja kaikki väärinkäytökset ilmoitetaan ja tekijöitä rankaistaan.  

American Humane Associationin kyseistä elokuvaa valvonut edustaja on siirretty toistaiseksi syrjään tehtävistään. Myös AHA tutkii nyt tapahtunutta.

People for the Ethical Treatment of Animals eli PETA  on vaatinut ihmisiä boikotoimaan elokuvaa, joka saapuu Yhdysvalloissa elokuvateattereihin 27. tammikuuta.


Teksti:
Mariama BAH
Kuvat:
YOUTUBE

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!