Hyppää pääsisältöön

24-vuotias MIchael on hurahtanut täysillä 1800-lukuun - tavoitteina aatelisarvo ja ritariksi lyöminen!

Viktoriaaninen aikakausi on Michael Koropiszin mieleen. 24-vuotias ei ole kuin useimmat millenniaalit, sillä hän elää ja pukeutuu kuin ihmiset 1800-luvulla.

Vaikka nykyaika on selfieiden kulta-aikaa, Manchesterissa, Isossa-Britanniassa asuva taidemaalari maalaa mieluummin muotokuvia. Michael rakastaa taidehistoriaa ja historiaa yleensäkin ja etenkin viktoriaaninen aikakausi on lähellä hänen sydäntään.

– Vaikka elän 2010-luvulla, rakastan elää menneisyydessä... Olen kuullut sanottavan, että sinun pitäisi ympäröidä itsesi asioilla, joita rakastat ja siksi elän tällä tavalla, hän selittää Caters Videolle.

Esikuvat

Yksi hänen esikuvistaan on Versailles’n palatsin rakennuttanut Ranskan kuningas Louis XIV. Vaikka Versailles on liian tyyris Michaelille, on hän sisustanut makuuhuoneensa viktoriaaniseen tapaan, jotta hän saa herätä joka aamu tuntien itsensä kuninkaaksi. Hänen kotiaan koristavat näyttävät kyntteliköt ja kattokruunut. Musiikkia hän kuuntelee gramofonin kautta. 

– Minusta sisustus on toteutettu hyvällä maulla, huolimatta siitä, mitä muut sanovat.

Lisäksi Michael pukeutuu menneitä kunnioittaen. Hänen asuun kuuluvatkin yleensä tärkätty kaulus, silinterihattu ja laadukas taskukello. 

– Esineiden ja vaatteiden valmistamiseen käytettiin silloin paljon aikaa ja vaivaa. Minusta tuntuu, että he tekivät asiat huolella. 

Inspiraatiota

Michael uskoo, että menneeseen aikakauteen uppoutuminen niin täysillä on eduksi myös hänen työssään.

– Ihmiset kysyvät usein, mistä saan inspiraation taiteeseeni. Tietenkin se tulee kaikesta ympärilläni olevasta historiasta.

Yksi haave Michaelilla on vielä toteuttamatta. Se kruunaisi hänen uransa ja elämäntapansa.

– Suurin unelmani olisi maalata muotokuva hallitsevasta monarkista ja saada ritarinarvo.

Lähde: YouTube

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
YouTube

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!