Oho
Mies haastoi Grindr-palvelun oikeuteen.

1100 toiveikasta ilmestyi miehen kotiovelle vonkaamaan seksiä - haastaa nyt Grindrin oikeuteen!

20.04.2017 18:00

Mies on haastanut Grindr-palvelun oikeuteen sen jälkeen, kun 1100 miestä ilmestyi hänen kotiovelleen seksin toivossa.

Matthew Herrick sanoo satojen miehien ilmaantuneen hänen kotiinsa sekä ravintolaan, jossa hän työskentelee. Yhteensä 1100 miestä saapui Herrickin luo siinä uskossa, että hän harrastaisi heidän kanssaan seksiä. Herrick uskoo, että tapahtumien takana on hänen ex-poikaystävänsä, jonka hän tapasi niin ikään Grindrin kautta. Hänen mukaansa ex on väärentänyt palveluun useita profiileja, joissa hän käyttää Herrickin kuvia. Valeprofiileja on ilmestynyt lukuisia viime lokakuusta lähtien. 

Herrick vei asian oikeuteen New Yorkissa, mutta Grindrin pyynnöstä asia on siirretty liittovaltion käsiteltäväksi. Oikeusjutun keskiössä on kysymys siitä, kuinka paljon vastuuta yrityksellä on ahdistelutapauksissa ja tapauksissa, joissa henkilö esiintyy toisena.

– Mikä on Grindrin eettinen vastuu, sekä sen vastuu yrityksenä käyttäjilleen, kun sen tietoon tulee, että alustaa väärinkäytetään tällä tavalla, pohtii Aaron Mackey Fellow Electronic Frontier Foundation-järjestöstä.

Grindr ei juurikaan reagoinut ilmoituksiin

Herrick syyttää Grindria siitä, ettei palvelu tehnyt riittävästi ratkaistakseen ongelman. Herrick, joka joutui kohtaamaan päivittäin 16 seksiä vonkaavaa miestä, sanoo tehneensä palvelulle jatkuvasti ilmoituksia vääristä profiileista. Hänen näkökulmastaan Grindr ei kuitenkaan ole juurikaan reagoinut ilmoituksiin. Toinen vastaava palvelu, Scruff, on aktiivisesti poistanut valeprofiileja ja estänyt IP-osoitteita.

Grindr on kuitenkin oikeudessa etulyöntiasemassa kiitos Communications Decency Act -lain, joka suojaa yrityksiä vastuulta, kun kyse on käyttäjien palveluun luomasta sisällöstä.

Lähde: Men's Health

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!