Oho
Samppanjako avain pitkään ikään?

108-vuotias paljastaa: Pitkän iän salaisuus on samppanja!

06.11.2019 14:05

Englantilainen Dorothy Flowers täytti 22. lokakuuta 108. Southlands Care Home-hoitokodissa, Harrogatessa asuva nainen uskoo vakaasti, että hänen pitkäikäisyytensä salaisuus on samppanja.

- Emme ole koskaan nähneet hänen pääsevän mitään muuta juomaa sisältävän lasin pohjalle. Lienee tarpeetonta sanoa, että olemme nostaneet maljoja hänen syntymäpäivänään, komppaa hoitokodin johtaja, Helene Ballinger.

Kun samppanjaa ei ole tarjolla, herkuttelee nainen suklaalla ja seuraa intohimoisesti hevoskilpailuja. 40-luvulla Flowers työskenteli kirjanpitäjänä Toton hallintopuolella yhdessä miehensä Leonardin kanssa ja rakkaus hevosurheilua kohtaan on säilynyt läpi vuosien. Pari ehti olla naimisissa lähes 40 vuotta, ennen kuin Leonard kuoli vuonna 1981. Heillä ei ole lapsia. Siksi henkilökunnan seura onkin Flowersille tärkeää. Vaikka nainen ei kykene enää itse puhumaan, viettää hän päivittäin aikaa hoitokodin henkilökunnan kanssa.

- Vaikka hän on hyvin itsenäinen, hän on aina ollut onnellisimmillaan muiden ihmisten ympäröimänä, Ballinger lisää.

Syntymäpäivänä Flowersille tulvi satoja onnittelukortteja, osa niistä Yhdysvalloista, Thaimaasta ja Australiasta saakka. Kirjeiden lisäksi hänelle lähetettiin useita pulloja samppanjaa.

Lähde: Fox News

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!