Oho

1 500 yksityiskonetta lennättää päättäjiä ilmastokeskusteluun - "Liikemiehet eivät halua joutua kilpailijoidensa päihittämiksi!"

27.01.2019 10:32

Kun varakkaiden ihmisten määrä maailmassa kasvaa, niin lisääntyy myös yksityiskoneilla matkustaminen. Maailman päättäjien saapuessa keskustelemaan muun muassa ilmaston lämpenemisestä talousfoorumiin Davosiin, paikallisille lentokentille odotetaan laskeutuvan noin 1 500 yksityiskonetta, arvioi Air Charter Service. Viime vuonna yksityiskoneiden määrä tapahtumassa oli 1300.

– Meille on ollut varauksia niinkin kaukaa kuin Hongkongista, Intiasta ja Yhdysvalloista, sanoo lenoyhtiön edustaja Andy Christie:

– Millään muulla tapahtumalla ei ole samanlaista maailmanlaajuista vetovoimaa.

Huoli ilmaston lämpenemisestä ei näy Air Charter Servicellä, sillä Christien mukaan asiakkaat ovat valinneet viime vuosina aiempaa suurempia yksityiskoneita:

– Tämä johtuu ainakin osittain pitkistä matkoista, mutta myös siitä, että liikemiehet eivät halua joutua kilpailijoidensa päihittämiksi.

Myös PrivateFly.com arvioi, että yksityiskoneita saapuu Davosiin 1200-1500. He huomauttavat, että moni tapahtumaan osallistuva vuokraa ykstyisen koneen lisäksi vielä helikopterin.

– Zürichin lentokentältä ajomatka on tunti ja 45 minuuttia. Jotkut osallistujat vuokraavat myös helikopterin päästäkseen perille nopeammin, yhtiö selittää.

Lentomatkailu on yksi merkittävimmistä ilmastoa kuormittavista tekijöistä. Davosin kokouksen osallistujilla on tilaisuus keskustella asiasta Safeguarding Our Planet-paneelikeskustelussa tiistaina.

Lähde: New York Post

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!