Lomalla
Katso kuvat!

Yli 100 000 suomalaista lomailee vuosittain Gran Canarialla: vielä löytyy tuntemattomia helmiä - pienet kylät hurmaavat kokeneenkin matkaajan!

29.03.2018 14:02

Puerto de Mogan, Amadores, Meloneras, Playa del Inglés, Bahía Feliz ja monet muut kaupungit ovat turistien rakastamia kohteita Gran Canarialla. Sadattuhannet suomalaiset lähtevät vuosittain talvea pakoon saaren takuuvarman auringon alle. Monille Gran Canaria näyttäytyy viikon löhöily- ja rantalomana, vaikka saarella on paljon muutakin annettavaa

kanarian saaret

Fantastiset näköalat

– Pidä odotuksesi korkealla, sillä aiomme ylittää ne, kuskimme Björn West sanoo.

Hän on opas Rocky Adventure -yrityksestä, joka järjestää matkoja Gran Canarian upeisiin vuoristomaisemiin. Björn on asunut saarella lähes 20 vuotta, ja hän tuntee parhaimmat reitit.

– Täällä on yhteensä 800 kilometriä vaellusreittejä. Tänään kuljemme 10 kilometriä ylös camino realesia, eli kuninkaallisten tietä, joka halkoo upeita vuoristomaisemia. Reitin nimi tulee siitä, että 1700-luvulla Espanjan kuninkaalliset rahoittivat tien päällystämisen, jotta tavaran kuljettaminen ympäri saarta olisi helpompaa, Björn kertoo.

Olemme vain alle 1000 metrin korkeudessa, ja kuljemme ylös lähes 1500 metrin korkeuteen. Lounastamme sellaisissa maisemissa, että niitä on vaikea edes kuvailla. Vuoria on silmänkantamattomiin koko neljän tunnin vaelluksemme ajan.

näkymä

Kotoisat kylät

Syvältä sisämaasta löytyvät monille turisteille tuntemattomammat kohteet. Seiskan päivällisravintolaksi valikoituu Déjate Llevar -ravintola idyllisessä Tejedan kylässä. Ruoka on erinomaista, ja erityisesti ravintolan flan de almendras, paikallisia manteleita sisältävä vanukas, on kokeilemisen arvoinen.

Pimentoon jääneitä kyliä löytyy myös rannikolta, jos meri on lähellä sydäntäsi. Arinagan kylä sijaitsee itärannikolla, ja se on pääasiassa paikallisten asuttamaa aluetta. Kylässä kannattaa meressä polskuttelun lisäksi maistella paikallisia herkkuja.

ruoka
Paikallisen keittiön perusta rakentuu vihannesten, hedelmien ja kalan ympärille. Unohtaa ei saa paikalliseen tapaan valmistettuja "ryppyperunoita".

Rauhaa turistisykkeessä

Hieman Arinagasta etelään sijaitsee Pozo Izquierdo, joka on purjelautailijan paratiisi. Tänne saapuvat maailman parhaat surffarit harjoittelemaan ja kisaamaan. Istuudu alas oluelle ja ihastele näkymiä merelle samalla kun rentoudut. Jos et halua matkata kauas turistialueelta, vieraile esimerkiksi Pasito Blancossa, joka sijaitsee lähellä Melonerasin rantaa. Pasito Blancon huvivenesatamasta löydät hulppeita ravintoloita aurinkoterasseineen. Lisäksi Arguineguínissa sijaitsevan karun sementtitehtaan läheisyydessä on vierailemisen arvoinen El Pajarin pikkukylä.

surffaus

Teksti:MAIJA KNUUTTILA
Kuvat:ERIK VALEBROKK JA FOTOLIA
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!