Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
risteilyalus costa diadema

Viikon risteily Välimerellä on unohtumaton kokemus: Valtava Costa Diadema -laiva on kuin viiden tähden hotelli, joka lipuu joka aamu uuteen kaupunkiin!

Oletko haaveillut perheen yhteisestä Karibian-risteilystä, mutta pitkät lennot, aikaero ja korkeat kustannukset ovat kaataneet haaveesi? Ei hätää, sillä unohtumattoman risteilykokemuksen voi saada Euroopastakin, ja vieläpä huomattavasti huokeammalla.

Risteily Välimerellä on raikas kokemus, ja tuo vaihtelua, jos viikon viettäminen yhdessä ja samassa kohteessa kyllästyttää. Valinnanvaraakin riittää, sillä Välimerellä risteilee useita varustamoita. Seiska tutustui italialaisen Costa Cruises -varustamon Costa Diademaan. Dream-luokan loistoristeilijä on suurin ja uusin Välimerellä ympäri vuoden liikennöivä alus.

 

tarjoilijat
Suomalaisturisti saattaa aluksi säikähtää, kun usean ruokalajin illallisen keskeyttää illasta toiseen vauhdikas show, jossa myös tarjoilijat laittavat itsensä täysillä peliin. 

 

Säästä rahaa räätälöimällä

Risteilyllä kierretään Välimerta ja pysähdytään kuudessa kohteessa Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa: Barcelonassa, Palma de Mallorcalla, Palermossa, Civitavechiassa, Savonassa ja Marseillessa.

Risteily on hieno mahdollisuus nähdä yhdellä matkalla monta kohdetta, ja reitti on kulttuuriläpileikkaus kolmen maan kuudesta kaupungista.
Costa Diademaan voi hypätä mistä risteilykaupungista tahansa. Suomesta kätevintä on kuitenkin lentää Barcelonaan ja nousta laivaan aivan kaupungin keskustassa sijaitsevasta satamasta.

Helpoiten matkan saa, kun ostaa sen pakettina suomalaiselta matkanjärjestäjältä. Jos kuitenkin näkee itse hieman vaivaa, voi helposti säästää nelinumeroisen summan.
Esimerkkiperhe osti netistä edulliset lennot Barcelonaan ja risteilypaketin suoraan Costan verkkosivuilta. Noin 2 000 euron paketti piti sisällään tasokkaan neljän hengen parvekkeellisen hytin, all inclusive -ruuat sekä juomapaketin.

 

uima-allas
Uima-altaasta käsin voi vaikkapa katsella jalkapalloa isolta näytöltä. Baarit ovat auki ja tarjoilu pelaa. 

 

Lisähinnalla luksusruokaa

Aamiainen ja lounas nautitaan noutopöydästä, mutta illallisella istutaan 5–6 ruokalajin parissa italialaiseen tyyliin. Juomapaketti on hyvä hankinta, siihen sisältyy rajattomasti erikoiskahveja, mehuja ja drinksuja.

Maksamalla 30 euroa voi laivalla nauttia esimerkiksi japanilaistyylisen teppanyaki -ravintolan antimista. Kokit valmistavat ruuan asiakkaan nenän edessä, ja humoristinen kokkausesitys tarjoaa erinomaisen aterian lisäksi unohtumatonta temppuilua veitsillä ja kanamunilla.

 

ruoka
Japanilaisen teppanyaki-ravintolan show on eräs risteilyn ehdottomista kohokohdista.

 

Valtava koko hämmentää

Ruotsinlaivoihin tottuneelle aluksen näkeminen on kokemus. Upeita tiloja ei opi valtavan koon vuoksi tuntemaan kunnolla edes viikossa, vaan alukselle voi yhä eksyä risteilyn viime päivinäkin. Seikkailu laivan sisällä on kuitenkin mukavaa, sillä joka puolella on erittäin ystävällistä henkilökuntaa.

Monipuolista ohjelmaa sekä palveluita on tarjolla aamusta iltaan. Kokonaisuudesta saa hyvän käsityksen aamuisin hytin postiluukkuun tupsahtavasta risteilyohjelmasta.
Jokaisella hytillä on myös oma hovimestarin tapainen henkilö, joka siivoamisen lisäksi antaa hyviä vinkkejä laivasta ja sen ohjelmasta.

 

ruokasali
Diademan loisteliaat sisätilat jäävät matkaajan mieleen. 

 

Oma koripallokenttäkin

Laivalla on niin paljon tekemistä, ettei viikon aikana kaikkea edes ehdi kokeilla. Matkustajilla on käytössään useita uima- ja porealtaita allasbaareineen. Kylpyläosastolta löytyy saunat ja oma kuntokeskus.

Lukuisten ravintoloiden ja baarien lisäksi aluksella on saksalainen olutravintola, casino pokeripöytineen ja 4D-elokuvateatteri. Ulkokannella voi lenkkeillä tai pelata koripalloa. 

korista
Kannella pystyy pelaamaan koripalloa tai vaikkapa lenkkeilemään. 

 

Lapset viihtyvät

Laivalla on myös oikea Formula1-simulaattori sekä kaksikerroksinen viihdekeskus video- ja laserpeleineen. Niissä lapset viihtyvät, mutta niin myös aikuiset.
Lasten viihtyvyyteen laivalla on panostettu muutenkin. Vanhempien on helppo saada omaa aikaa, sillä laivan lastenklubille voi viedä lapset vaikka koko päiväksi.
Iltaisin koko perhe voi rentoutua valtavassa Teatro Emeraldissa, joka tarjoaa kansainvälisen tason tanssi- ja taikuusnäytöksiä.

 

pikkukapteenit
Lisämaksusta lapselle voi hankkia esimerkiksi "päivä kapteenina" -teemapäivän.

 


Teksti:
Panu Hörkkö
Kuvat:
Panu Hörkkö ja Fotolia

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!