Katso kuvat!
Välimeren risteilyllä

Valloita Välimeren kaupungit - piipahdimme risteilyreitillä näissä eurooppalaisissa kaupungeissa!

02.01.2019 16:33

Palma de Mallorca

Palmassa on helppoa hypätä satamassa taksiin ja hurauttaa sillä kaupungin upeaan vanhaan kaupunkiin. Päivän aikana ehtii mainiosti tutustua useisiin historiallisiin rakennuksiin, minkä jälkeen loppuajan voi kuluttaa idyllisillä kaduilla kiertelemällä. Herkkupuodit ja merkkiliikkeet pitävät huolen siitä, ettei laivalle palata ilman ostoksia. 

palma

Palermo

Sisilian pääkaupungissa kelpaa kävellä, sillä historiallisessa ja erikoisessa kaupungissa riittää ihmeteltävää. Päivän aikana kannattaa ainakin mennä katsomaan kapusiinimunkkien katakombeja, joissa voi ihmetellä hyvin säilyneitä ruumiita. Kolmen euron sisäänpääsymaksu ei päätä huimaa. Lisäksi Palermossa on kiehtovia ostoskujia ja ruokatoreja.

sisilia

Civitavecchia

Satamakaupungista pääsee helposti päiväretkelle Roomaan. Jos vierailu miljoonakaupungissa ei kiinnosta, niin läheisillä vuorilla on muinaisen Rooman ajoilta asti toimineita kuumia lähteitä, joissa kelpaa köllötellä. Yli 60-asteisten altaiden lisäksi voi erillisestä pömpelistä ottaa terveellisiä rikkipitoisia höyryhenkäyksiä, jotka tulevat läheisen vuoren uumenista. 

kylpylä

Savona

Kauniista satamakaupungista on helppo lähteä vaikkapa päiväretkelle Genovaan, jossa on kuuluisa akvaario delfiineineen. Sen jälkeen Genovan vanhan kaupungin kapeat kadut kannattaa kiertää läpi, sillä siellä voi maistella paikallisia herkkuja, kuten kuuluisaa italialaista jäätelöä tai friteerattuja mustekaloja. 

savona

Marseille

Monikulttuurisen kaupungin satamassa on kalamarkkinat, joita ei kannata missata. Paikan päällä voi bongata kymmeniä eksoottisia kaloja ja mereneläviä, jotka ovat yhä hengissä, kun paikalliset käyvät niitä ostamassa. Myös kuuluisaa Marseillen saippuaa kannattaa ostaa tuliaiseksi, sillä se on edullista ja laatuja löytyy kymmeniä.

marseille

Barcelona

Barcelonasta löytyy aina uutta ihasteltavaa. Mikäli loma-aika sallii, risteilyn yhteyteen kannattaa liittää pari päivää Barcelonassa, jossa lapsiperheille löytyy muun muassa suuri eläintarha, mahtava Sagrada Familia -kirkko, Guellin puisto ja Tibidado-vuorella sijaitseva huvipuisto. Kotiin voi tuoda tuliaisiksi vaikka kokonaisen kinkun!

barcelona

Teksti: Panu Hörkkö
Kuvat: Panu Hörkkö ja Fotolia

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!