Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Lomavinkit Maltalle - älä missaa näitä kohteita!

Välimerellä sijaitseva Maltan saari on monien mahdollisuuksien maa - 3 tärppiä täydellisen matkan suunnitteluun!

Valletta

Pääkaupunki Valletan historiallinen keskus on maailman arkkitehtuurin helmiä. Kävelyalueeksi rauhoitettu alue on tulvillaan katedraaleja, linnoituksia ja museoita. Paikalle pääsee kätevästi bussilla, taksilla tai lauttakyydillä viereisestä Sliemasta. Kävelykaduilta löytyy myös laaja valikoima erilaisia kansainvälisiä muotibrändejä, joten shoppailukin hoituu kätevästi. Alueelta löytyy myös ns. 5D-elokuvateatteri, jonka historiallisen elokuvan aikana katsoja saa kokea esimerkiksi vesisadetta ja tuulta kasvoillaan. Hieno elämys.
 

St. Peter’s pool

Aivan uskomaton uimaranta saaren kaakkoiskulmassa. Paikalle löytäminen toki vaatii hieman kysymistä, koska mitään tienviittoja ei ole olemassakaan. Paikalliset haluavat pitää uniikin helmensä salassa ja turistivirrat kaukana. Suurin huvi on hyppiminen kielekkeiltä syvään kristallinkirkkaaseen veteen. Kävijöitä palvelee pieni kauppa-auto, josta saa asiaankuuluvia virvokkeita ja pientä syötävää.
 

Gozon saari

Maltan saaren luoteiskulmasta lähtee pieni autolautta kohti Gozon saarta. Lauttaan saa kätevästi mukaan auton tai skootterin ja edestakainen lippu on kymmenen euron paikkeilla. Naapurisaari on pääsaarta rauhallisempi, mutta ehkä kaikkein upeimmat rannat löytyvät täältä. Elokuussa erikoisuutena olivat hevoskilpailut, jotka käytiin pääkaupungin asfalttisella keskuskadulla suoraan ylämäkeen. Heikkohermoisempia voi pelottaa, kun puolen tusinaa ravihevosta laukkaa yleisömeren läpi vajaan kilometrin pituista suoraa. Paikallisista ravintoloista saa herkullista ruokaa edullisesti.
 

Teksti:
Petteri Ahomaa
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!