Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Albania

Turistien toistaiseksi vähemmän tuntema Albania on loistava lomakohde pikkurahalla! - tässä parhaat vinkit!

Koska turismi on Albaniassa kohtalaisen uusi käsite, turistit yleensä otetaan vastaan sydämellisellä hymyllä ja uteliaisuudella. Myös Albanian hintataso on yksi Euroopan alhaisimpia.

 

LUE: Mahtava matkavinkki syksyyn! Albania on rantakohteiden uusi suosikki - kristallinkirkkaat uimavedet, viihtyisät tavernat ja kaunis luonto! 

olut
Olut irtoaa eurolla.

 

Herkuttele halvalla

 

Monille kesäloma tarkoittaa hyvää ruokaa ja juomaa. Albaniassa syödään ja juodaan hyvin ja halvalla. Läheiset siteet Italiaan ja Kreikkaan tarkoittavat, että Albanian kulinaristinen tarjoilu on erinomainen. Loma lienee onnistunut, kun maukkaan päivällisen kahdelle saa reilulla kymmenellä eurolla.

simpukat
Albaniassa voi herkutella merenelävillä edullisesti.

 

Muistoja menneisyydestä

 

Albanian-lomalla kannattaa suunnata vähintään yhdelle, tai mieluummin useammalle retkelle. Pitkä ja kummallinenkin historia näkyy joka puolella, ja retket syventävät kokemusta. Pitkin rantaa on rakennettu omaperäisiä betonibunkkereita. Nämä ovat muistutus Albanian vainoharhaisesta diktatuurin aikakaudesta. Entisajan kaupunki Butrintilla on taas tuhatvuotinen historia. Ennen kuin valitset tuttua, perinteistä lomakohdetta kesälomalle, huomioi Alvania hyvänä vaihtoehtona. Siitä voi hyvinkin tulla Välimeren uusi suosikki.

Durrës

Durrësin satamakaupungissa on pitkä rantakatu. 
Albanialaista tunnelmaa ei tosin ole liiaksi. Restauroidut hotellikeskukset ovat oiva valinta perheille, jotka kaipaavat lomaltaan vain aurinkoa ja rantaa.

durres

Butrint

Butrint on luonnollinen valinta, jos haluaa lomaltaan nähtävyyksiä. Legendan mukaan Troijan Helenan mytologinen tarina tapahtui Butrintissa. Nykyään kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla amfiteatterin ja roomalaisen kylpylän ansiosta. Butrintin-lomaan voi kätevästi yhdistää Gjirokastran kaupungin.

butrint

Ksamil

Albanian etelärannikolla on paljon kivirantoja. Poikkeuksena on Ksamil, joka sijaitsee Sarandësta etelään. Niemeä ympäröi ihania hiekkarantoja – ja sen edustalla on kolme pienempää saarta. Vuokraa aurinkotuoli tai polkuvene ja nauti merellinen lounas rantaravintolassa.

ksamil

  • MATKUSTA

Suomesta ei ole suoria lentoja Albaniaan, mutta Helsingistä pääsee Tiranaan yhdellä välilaskulla. Matka kestää noin kuusi tuntia. Valmismatkoja Albaniaan järjestää muun muassa Apollomatkat. Albaniaan pääsee kätevästi lentämällä suoralla lennolla Kreikan Korfulle, josta on puolen tunnin lauttayhteys Sarandaan. Finnair lentää suoraan Helsingistä Korfulle 6.5.– 24.9. Lauttayhteyksistä lisätietoa osoitteessa www.finikas-lines.com.

  • REISSAA KOHTEESSA

Albanian tieverkosto on mainettaan parempi. Jos haluaa tutustua maahan omaan tahtiin, on järkevää vuokrata auto. Autonvuokraus maksaa noin 30 euroa vuorokaudelta (www.albania-car-rentals.com). Bussi ja taksi ovat hyviä vaihtoehtoja, jos ei halua istua itse ratissa.

  • LISÄTIETOA: www.albania.al
tirana
Tirana on Euroopan vähiten tunnettuja pääkaupunkeja.

 


Teksti:
RUNAR LARSEN TOIMITTANUT 
SARI NURMO
Kuvat:
SE OG HØR JA FOTOLIA

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!