Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Malta - aktiivimatkailijan aakkoset!

Toivotko lomaltasi muutakin kuin hiekkarannalla löhöämistä ja oluen litkimistä? Malta tarjoaa turisteille kaikkea ja vielä vähän extraa!

Seiska listasi tärpit Maltan lomamatkalle.
 

YÖELÄMÄ

Lähellä Sliemaa sijaitseva Paceville tarjoaa vauhdikkaasta yöelämästä pitäville monenlaisia houkutuksia. Kävelymatkan päässä St.Julianissa, Triqq Ross -nimisen kadun päässä sijaitsevasta rakennuskompleksista löytyy puolisenkymmentä huippuravintolaa. Esimerkiksi japanilainen Zen, sekä Buffalo Bill´s Steakhouse ja Don Serafino Al Molo ovat kokeilemisen arvoisia. Kiitos voimakkaan brittiläisen vaikutuksen tarjolla on myös lukuisia brittipubeja ja sporttibaareja eri puolilla saarta. Yksi ulkomaisten suosimista on Sliemassa sijaitseva Black Gold, josta voi myös vuokrata skoottereita.
 

RANTAELÄMÄ

Auringonpalvojille paikka on erinomainen ja poikkeaa kaikista muista Välimeren kohteista. Perinteisiä hiekkarantoja löytyy muutama, mutta upeimmat rannoista ovat kalkkikivikallioihin aikanaan tyrskyjen muovaamat laguunit. Veteen pääsee mainiosti kiveen hakattujen portaiden ja kaiteiden avulla. Suosittua on myös syviin laguuneihin hyppiminen kallioilta. Paikallisten suosimissa kohteissa voi ihailla hurjapäiden huimia uimahyppyjä näyttävistä paikoista. Monille rannoille on bussikuljetuksia kaupungeista, joten omaa ajoneuvoa ei välttämättä tarvitse.
 

OSTOKSET

Malta tarjoaa kaikki samat merkkiliikkeet kuin mikä tahansa muukin ostoskykyisiä houkutteleva lomakohde. Vallettan kävelykatujen ohella voi suositella Sliemassa sijaitsevaa Point-ostoskeskusta, josta löytyy laaja valikoima tunnettuja merkkejä. Paikallisissa ruokamarketeissa kannattaa myös pistäytyä tekemässä löytöjä kotiin viemisiksi tai esimerkiksi oman hotellin parvekkeella ilta-auringossa nautittavaksi. Paikallista viiniä kannattaa maistaa, hyvän ruokaviinin saa kaupasta 2–3 eurolla.
 

KIRKOT 

Malta erottuu mistä muusta paikasta tahansa valtavalla määrällä kirkkoja. Johanniittain ritarikunnan päämiehet rakennuttivat toinen toistaan komeampia katedraaleja, joiden sisukset huokuvat kultaa ja kuuluisten italialaisten maalareiden teoksia. Vaikka pääkaupunki Valletta on kooltaan vain 900x630 metriä, siellä yksistään on yli 25 kirkkoa. Suosituin niistä kävijämääriltään on St John’s Co-Cathedral, mutta muissakin kannattaa pistäytyä. Kaikkiaan Maltalta löytyy 359 kirkkoa! Aika paljon alueelle, jossa keskimääräinen ajomatka paikasta toiseen kestää 15 minuuttia.
 

URHEILU

Maltalta löytyy yksi golfkenttä. Englantilainen upseeri perusti puistotomaisen kentän vuonna 1888, joten historian havinaa ja brittiläistä tyylikkyyttä löytyy. Klubitalolla on myös hieno uima-allasosasto asianmukaisine baareineen. Tenniskenttiäkin on tarjolla 19 kappaletta, ja myös vieraspelaajat ovat tervetulleita. Useimmat Maltan tenniskeskuksista vaativat pelaajiltaan jäsenyyden, mutta golfklubin kentille turistitkin ovat tervetulleita. Syyskuussa 1,5 tuntia maksoi kahdelta pelaajalta alle 20 euroa. Sukellus on todella suosittua ja EU:n rahoittama upea tieverkosto soveltuu erinomaisesti pyöräilyyn.

Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!