Katso kuvat!
Seiska Phuketissa

Thaimaan Phuketin parhaimmat rannat - pariskunnat, lapsiperheet ja bilettäjät löytävät kukin omat paikkansa!

21.03.2018 17:51

Thaimaa on suomalaisille tuttu lomakohde, missä Suomen kylmän talven ja kevään voi unohtaa hetkeksi. Phuketin saaren etelä- ja pohjoisosien rannat ovat hiljaisempia kuin keskiosan alueet, joille massaturismi keskittyy. 

Karon ja Kata

Karon on ollut suomalaisten pariskuntien ja lapsiperheiden suosikkiranta jo vuosia. Myös kiinalaiset ja itäeurooppalaiset ovat löytäneet tiensä sinne viime vuosina.  
Karonilla on monia mukavia hotelleja ja hyvä valikoima ravintoloita, joissa tarjoillaan kaikkea thaimaalaisesta ja kiinalaisesta ruoasta suomalaisiin lihapulliin. Ranta on pitkä ja leveä, joten tilasta ei tule kinaa. 

Karonin vieressä sijaitseva Kata on eritoten lasten ja nuorten suosikki, josta löytyvät aaltokoneet ja dinosaurusaiheinen minigolf. Merenrannan tuntumassa on myös useita ostoskatuja ja ravintoloita. Kata Noi eli pikku-Kata on edellisiä hiljaisempi, ja siellä on muutamia eksklusiivisimpia hotelleja.

kata

Patong

Patongin ranta on aktiivisesta lomasta nauttivan makuun. Se on usein täynnä aamuvarhaisesta iltamyöhään, koska alue on myös bilekansan suosiossa. Rannalla on myös pienvenesatama, josta pääsee retkille lähirannoille ja saariin. Purjelautailu on suosittu aktiviteetti, mutta snorklaajan on lähdettävä kauemmaksi ajoittain samean rantaveden vuoksi. 
Patongilla on myös hyvät ostosmahdollisuudet Banglaroadin markkina-alueen ja Jungceylon-ostoskeskuksen ansiosta. Vinkkinä humuun väsyvälle, että Patongilta pääsee bussilla ilmaiseksi kauniimmalle naapurirannalle Paradise Beachille tai pitkähäntäveneellä Freedom Beachille.

patong

Freedom Beach

Meluisalta Patongilta kannattaa ottaa taksivene kohti Freedom Beachia, joka on hotelliton, rehevän viidakon ympäröimä pieni helmi. Rannalla on vain yksi ravintola One n' Only Restaurant, josta voi vuokrata aurinkotuolin. Ota omat snorklausvälineet mukaan! 

Surin

Patongilta pohjoiseen sijaitseva luonnonkaunis Surin tunnetaan myös lempinimellä Miljonäärien ranta sen ylellisyyden vuoksi. Alue houkuttelee hiekalleen rikkaita ja kuuluisia, jotka kaihtavat kiireistä elämää ja haluavat maksaa luksuspalvelusta. Rannalla on useita laadukkaita ravintoloita vaativampaankin makuun. Täällä sijaitsee myös Thaimaan kuninkaallisten suosima Amanpuri-hotelli.

surin

Bang Tao

Kahdeksan kilometriä pitkä Bang Taon hiekkaranta löytyy Surinista pohjoiseen. Alueella on sekä ylellisiä hotelleja, perhehotelleja että pitkäaikaismajoitusta talvehtijoille. Täältä löytyy myös tyypillinen Thaimaa, jossa voit seurata paikallisten ihmisten elämää ja nauttia upeista auringonlaskuista ilman että roinakauppias roikkuu hihassasi.

Phi Phi

Phi Phi -saarille kannattaa suunnata vuorolautalla vaikkapa päiväretkelle. Matka kestää noin kaksi tuntia, ja sen aikana maisemat hivelevät silmää. Koh Phi Phi Leellä kannattaa pulahtaa veteen, sillä siellä kuvattiin Leonardo DiCaprion tähdittämä The Beach -leffa. 

phi phi

Rawai

Rawai on hyvin rauhallinen alue saaren kaakkoispuolella. Alue ei loista rantaelämällä, mutta siellä nautit toinen toistaan herkullisemmista merenelävistä vanhassa kalastajakylässä. Rawaissa on hyvätasoisia spa-hotelleja, muun muassa Rawai Palm Beach Resort.

karon

Phuketissa kannattaa vuokrata päiväksi oma taksi ja kierrellä vertailemassa eri rantoja

Monelle Phuketin saari on merta, rantaa ja aurinkoa kera maittavan thaikeittiön.
Phuketissa asuu virallisesti noin 540 000 ihmistä, joista 35 prosenttia on kiinalaisia. Suurin uskontokunta on buddhalaisuus, mutta myös islamin vaikutus on vahva.
Vuodessa siellä lomailee viisi miljoonaa turistia, joista suomalaisia liki 100 000. 
Phuket vastaa pinta-alaltaan Tampereen kaupunkia lähiöineen. Myös pääkaupungin nimi on Phuket. Suurin kaupunki on Patong.
Saari on pääosin vuoristoinen, ja korkein kohta on 1 138 metrissä sijaitseva Khao Phra Mi.

Vuokraa taksi

Phuketissa liikenne on länsimaisittain katsottuna kaoottista. Turvallisinta on vuokrata tuk-tukin sijaan sopimushinnalla hyväkuntoinen taksi joko koko päiväksi tai pariksi tunniksi. Paikallisen autoilijan kyydissä näkeekin saarta paremmin kuin ratin takana istuen.
Esimerkiksi taksimatka Karon Beachiltä sisämaahan ihmettelemään jättimäistä, 45-metristä Big Buddhaa on halpa, mutta ikimuistoinen kokemus. Samalla kannattaa hakea paikallisen munkin siunaus temppelistä.

big buddha

Onnellisia norsuja

Phuket Town kiinalaisine taloineen on viehättävän koristeellinen ja kiirettömän rento verrattuna Patongin ympärivuorokautiseen hulinaan.
Jos norsuja haluaa nähdä sellaisissa olosuhteissa, ettei itku tule silmään kurjista oloista, kannattaa suunnata Siam Safarille. Paikka on hyvin hoidettu verrattuna Phuket Zoo -eläintarhaan, jossa asukit elävät ahtaasti, jopa kurjasti.

Vesielämää

Lapsiperheiden suosikki on Splash Jungle Water Park, jossa on hurjapäille luvassa kovaa kyytiä vesiliukumäissä. Phuketisssa on myös useita suomalaisia sukelluskouluja.
Snorklaajan kannattaa suunnata läheisille Koh Phi Phi- tai Koh Raya -saarille, missä merivesi on kirkkaampaa kuin Phuketin rannoilla. Myös kalastusretket ovat turistien suosiossa. 

taksi

  • MATKUSTA

Finnair ja matkatoimistot lentävät Helsingistä Phuketiin suoria lentoja marras-huhtikuussa. Lentoaika on noin kymmenen tuntia. Välilaskulliset lennot voivat joskus olla edullisempia, mutta eivät aina. Esimerkiksi Finnairin meno-paluu-hinnat alkavat 638 eurosta tänä talvena.

  • MAJOITU

Moni valitsee edelleen valmismatkan Phuketiin, vaikka räätälöinnillä voisi samaan hintaan elää ylellisemmin. Tammikuussa kallein majoitus Booking.com-sivustolta löytyy 16 874 euron hintaan ja halvin 117 eurolla viikoksi. 

  • SYÖ JA JUO

Jos näet paikallisen syömässä katukeittiön antimia, liity jonoon. Thairuoan lisäksi edustettuina ovat lähes kaikki maailman keittiöt - Suomi mukaan lukien. Paikalliset oluet ovat hyviä, mutta tuontiviinit kalliita. Juo vain pullotettua vettä.

bang tao

 

Teksti: Anne Pennanen
Kuvat: FOTOLIA JA SE OG HØR

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!