fbq
Lomalla
17.04.2018 18:29
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Seiskan arkisto
Oku Luukkanen
Suomalaisjulkkikset paljastavat huimat kotimaan matkakokemuksensa: Oku Luukkainen liftasi Norjaan asti – Pihla Viitala vaelsi 12-vuotiaana 50 kilometriä!
Lomalla
17.04.2018 18:29
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Seiskan arkisto

Radio Novan Retroperjantain isäntä Oku Luukkainen liftasi kerran kaverinsa kansa käsivartta pitkin Norjan puolelle.

– Meillä oli tavoitteena yöpyä yksi yö rajan toisella puolella. Kävimme paistamassa makkarat Norjassa ja lähdimme peukku pystyssä takaisin kotiin, Oku nauraa.

– Oma kokemukseni on, että jos oikeasti haluaa päästä Lappi-fiiliksiin niin pitää vähintään muutama sata kilometriä mennä Rovaniemeltä pohjoiseen.

Vaelsin 12-vuotiaana 50 kilometriä!

Pihla Viitala

Näyttelijä Pihla Viitala muistelee lapsuuden vaellusretkeä.

– Teimme isän kanssa karhuvaellusretken Kuusamoon. Olin silloin 12-vuotias, ja mukana oli myös isosiskoni. Kävelimme 50 kilometrin reitin, se oli ihana reissu. Karhua ei tullut vastaan, mutta hyppiviä taimenia kylläkin, Pihla muistelee.

Lue myös: Suomalaisjulkkikset paljastavat: Tämä olisi noloin syy joutua Seiskan kanteen!

Rakkain lomamuisto sijoittuu lapsuuteen

Saija Tuuppanen

Kanarian auringon alta keikkamatkalta tavoitetun Saija Tuupasen ei tarvitse kauaa miettiä ikimuistoisinta kotimaan lomareissua.

– Se oli se, kun pääsin ensimmäisen kerran isän kanssa Helsinkiin. Olin noin viiden ja totta kai päällimmäisenä haaveena oli päästä Linnanmäelle sekä Korkeasaareen! Nuo paikat jäivät mieleen niin, että sen muistaa aina, vuoden 2003 tangokuningatar Saija muistelee.

– Jäin vielä sukuloimaan Helsinkiin ja pääsin sitten lentokoneella takaisin kotiin Joensuuhun. Se oli todella iso juttu pikkunassikalle siihen maailman aikaan, täysille lavoille esiintyvä ja vuoden 2015 tanssittajaksi valittu Saija nauraa.

Lue myös: Suomalaisjulkkikset paljastavat: Tämä on lempikesädrinkkini!

Rakkaat reissut Lapin-kalamökilleni!

Tommi Korpela

Innokkaana kalamiehenä tunnettu näyttelijä Tommi Korpela kuuluu myös Lappi-muistelijoihin.

– Minulla on Karigasniemen lähettyvillä kalastusmökki, joka on hyvin rakas paikka ja odotan reissujani sinne. Ympäristö tarjoaa loistavat kalastusmahdollisuudet, ja on loputtomasti jokia ja järviä, Tommi kehaisee.

Toisena ääripäänä on Puolanka, joka tuli Tommille tutuksi Havukka-ahon ajattelija -elokuvan kuvausten aikaan 2009.

– Siellä oli aika hiljaista. Puolangassahan on yksi ainoa kesätapahtuma, Pessimistipäivät.

Saunomista bussissa!

Jari Karjalainen

Äänityöläisenä ja laulajana tunnettu Jari Karjalainen muistelee viimekesäistä matkaa Iskelmäfestivaalille.

– Olin juuri hommannut vanhan keikkabussin, joka oli muutettu asuntoautoksi, hän kertoo. Kovaksi saunojaksi tunnustautuva Jari nauraa muistellessaan festarin toista päivää.

– Sain saunan valmiiksi festarin leirintäalueella festarin vieressä. Kyllä ne ensimmäiset löylyt omassa mobiilisaunassa jäivät mieleen! Naapurin karavaaniporukkakin kehui saunani lempeitä löylyjä.

Hernekeiton kanssa festareille!

Aki Tykki

Happoradion solisti ja tulevan Vain elämää -kauden tähti Aki Tykki muistelee ikimuistoisinta kotimaanreissua nauraen.

– Taisi olla vuosi 1997, kun päätin lähteä jatkoilta ihan ex-tempore juhlimaan Ruisrockiin. Kävin kotona pakkaamassa laukkuun puhtaat kalsarit ja jostain syystä hernekeittopurkin. Jotenkin niillä selvisin koko viikonlopun, vaikkei majapaikkaa edes ollut tiedossa, Aki sanoo.

– Hernekeittopurkki palasi festariviikonlopun jälkeen koskemattomana takaisin kotiin. Kalsarit olin sentään vaihtanut!

Pojan kanssa kalamatkalla!

Antti Paavilainen

Muusikko Antti Paavilainen oli viime kesänä 10-vuotiaan poikansa kanssa kalastamassa Javarus-joella Lapissa.

– Jokainen joella ilman perhovehkeitä kalastanut on kokenut sen, että saattaa mennä päiviä ilman, että mitään tapahtuu. Reissu oli pojan ensimmäinen, ja jännitin, käykö meille niin, Antti muistelee.

Poika painui lepikon läpi jokirantaan, kun Antti jäi laittamaan autolle omaa onkeaan valmiiksi.

– Silloin rannasta kuului: "Isä, tule auttamaan, täällä on kala!" Kun pääsin paikalle, poika oli närkästynyt, koska oli joutunut vetämään kalan rantaa pitkin, kun ei ollut haavia. Poikani ensisaalis oli reilun kilon taimen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »