Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Currywurstien Berliini - näin majoitut, matkustat sekä syöt ja juot!

Saksan pääkaupunki on kätevä matkakohde ympäri vuoden - näin majoitut, matkustat sekä syöt ja juot currywurstien Berliinissä!

Haaveiletko kaupunkilomasta? Seiska listasi vinkit Saksan pääkaupunkiin Berliiniin.

MATKUSTA

Finnair lentää Suomesta Berliiniin suoraan. Lentoaika on kaksi tuntia.

Finnairin liput maksavat esimerkiksi marraskuussa (2015) arkisin noin 110 euroa edestakaisin. Viikonloppulomalle lähtevä saa maksaa lipuista enemmän. Esimerkiksi Finnairin perjantain lähtö- ja sunnuntain paluulento maksavat marraskuussa suorilla lennoilla noin 270 euroa edestakaisin.

Edullisemmin pääsee, jos ottaa lennon välilaskulla esimerkiksi Air Baltic -lentoyhtiöllä.

MAJOITU

Kannattaa majoittua siihen kaupunginosaan, johon haluaa tutustua.

Mitte on keskustaa, jossa sijaitsevat tärkeimmät historialliset nähtävyydet, mutta se on kalleinta aluetta niin majoituksen kuin ruokapaikkojen suhteen.

Klubien ja luomukahviloiden täyttämä entinen työläisten kaupunginosa Prenzlauer Berg on nykyisin Berliinin trendikkäin alue.

Berliinin muurin vieressä sijainneet Neukölln ja Kreuzberg olivat ennen Länsi-Berliinin syrjäisintä aluetta, mutta tänä päivänä ne ovat taiteilijoiden ja hippien suosimaa eläväistä ja monikansallista seutua.

Charlottenburg on tyylikästä hienostoaluetta, jossa on elegantteja hotelleja ja muun muassa Kurfürstendammin ostoskatu. Erityisesti Schönebergin kaupunginosa on homojen suosima. Monet berliiniläiset vuokraavat turisteille asuntojaan esimerkiksi Airbnb-palvelun kautta.

SYÖ JA JUO

Berliinissä ruokailee ulkona edullisemmin kuin Suomessa. Yllättävän harvassa kahvilassa, ravintolassa ja baarissa käy pankkikortti, joten kannattaa varautua käteisellä. Monet kahvilat ympäri kaupunkia tarjoavat runsasta aamiaista iltapäivään tai iltaan asti.

Turkkilaisten siirtolaisten kansoittamassa kaupungissa on vieri vieressä kebab-paikkoja.

Kuuluisin berliiniläinen ruoka on makkara-annos currywurst, jonka erikoispiirre on currylla maustettu tomaattisose.

Vaikket tavallisesti pitäisi oluesta, niin tilaa pubissa vaahtoavaa Berliner Weissea, jossa on ripaus vadelmasiirappia tai -likööriä (mit Schuss) tai vihreää marattisiirappia (Waldmeister).

Kasvissyöjille ja vegaaneille on runsaasti ravintoloita ja kahviloita. Testaa kivikautista paleo-ruokavaliota Sauvage-ravintolassa tai pilkkopimeässä syömistä ravintoloissa Nocti Vagus ja Unsicht-Bar.

Artikkelia muokattu perjantaina 17.8.: Päivitetty lentotietoja Berliiniin.


Teksti:
ELISA HELENIUS
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!