Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
kauppa

Qatarissa keittiössä sekoittuvat nykyaika ja menneisyys: perinteisiä aterioita, vegaanisia herkkuja ja gourmet-illallisia!

Kannattaa tutustua luksushotellien ulkopuoliseen Dohaan.

Jos haluaa shoppailla, on suuntana vaikkapa kaksi kaupungin monista ostoskeskuksista Villaggio Mall ja Lagoona Mall. Ensin mainitussa on myös yksi Lähi-idän jännittävimmistä museoista, Islamilaisen taiteen museo. 

Aivan tien toisella puolella on perinteisempää Dohaa. Vanhalla Souq Waqifin torilla tuoksuvat shisha ja kaneli. Täältä saa eksoottiset kotiinviemiset mukaansa.

Markkinoilla on värikkäitä mattoja, ja sokkeloisilta kujilta löytyy kaikkea jännittävistä mausteista ruokakojuihin, jotka myyvät paikallisia pannukakkuja.

– Elämme jännittävää aikaa. Paikallisten makujen suosiminen vain kasvaa, mikä taas vahvistaa Dohan asemaa ruokakaupunkina. Täällä voi syödä torin perinteisistä aterioista aamiaisiin, vegaanisista herkuista lounaisiin sekä hienoja gourmet-illallisia, sanoo ruokabloggaaja Shahmim Akram.
 

myyjä
Souk Waqifin torilla voi ostaa Aladdin-tyylisiä kenkiä ja laukkuja.

Baarit

Vain osassa Dohan hotelleista tarjoillaan alkoholia. Wahm Lounge (wahmdoha.com) tarjoilee kekseliäitä cocktaileja. Flip Flop Beach Club (doha.grand.hyatt.com) järjestää vauhdikkaita rantabileitä, ja 50. kerroksen helikopteritasanteella järjestetään tapahtumia.

BAARI

Tähtiravintolat

Market by Jean-Georges (marketdoha.com) W Doha -hotellissa tarjoilee sushia luovasti. Vasta-avatussa Mondrian-hotellissa kannattaa kokeilla CUT by Wolfgang Puck (morganshotelgroup.com), kun taas Nobu (noburestaurants.com) sijaitsee komeasti laiturilla. Kaupungin trendikkäin kahvila on Evergreen Organics (evergreenorganics.qa).

mies

Torit

Maistele tabboulehia, hummusta ja baklavaa. Al Jalsa Loungessa (ihg.com) saa parhaat kibbeh-pullat, ja Grand Hyatt Doha Hotel & Villas (doha.grand.hyatt.com) tarjoilee erinomaista libanonilaista ruokaa ravintola Majlisissa. Souq Waqifin tori on täynnä paikallisia makuelämyksiä – juo souqissa teetä ja syö edullista katuruokaa.

tori

MATKUSTA

Suomesta ei ole suoria lentoja Qatariin. Qatar Airways lentää suoraan Helsingistä Dohaan. Valmismatkoja Dohaan järjestää ainakin Tjäreborg.

LIIKU KAUPUNGILLA

Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisoja varten Dohassa on kehitetty julkista liikennettä. Taksi on edelleen nopein tapa kiertää kaupunkia. Uber on laajasti käytössä ja usein tavallista taksia edullisempi.

MAJOITU

Grand Hyatt Doha Hotel & Villas on hieno rantahotelli lähellä The Pearl -saarta. Siellä on useita uima-altaita, cabanoja rannalla ja maukkaita ruokia tarjoavia ravintoloita. Kahden hengen huone maksaa noin 160 eurosta alkaen. Mondrian on tyylikäs hotelli, joka satsaa ruokaan. Tutustu myös boutique-hotelleihin (souqwaqifresort.com).

LUE LISÄÄ

www.visitqatar.qa

taidemuseo
Dohan pakollisiin vierailukohteisiin lukeutuu islamilaisen taiteen museo.

 


Teksti:
MARI BAREKSTEN, TOIMITTANUT 
SARI NURMO
Kuvat:
MARI BAREKSTEN, ALL OVER PRESS JA FOTOLIA

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!