Katso kuvat!
Praha – kesälomakaupunki kauneimmillaan!

Praha tarjoaa kaikkea, mitä kesälomalta voi toivoa: historiaa, nähtävyyksiä, ruokaelämyksiä ja kulttuuria!

20.05.2018 18:01

Praha lukeutuu ehdottomasti kesäkauden suosituimpiin kaupunkilomakohteisiin, ja sieltä löytyy jokaiselle jotain. Kaupunki on suosittu myös muulloin kuin kesäkaudella.

Turistien valtaisaan määrään kannattaa erityisesti kesällä varautua henkisesti. Muistaa myös sopii, että vanhankaupungin kujilla lämpötila saattaa olla tuskaisen kuuma.

Vierailimme Prahassa toukokuussa ja selvitimme, mitä ei ainakaan kannata missata, jos matkustaa kaupunkiin tyypilliselle parin, kolmen päivän lomalle.

Vanha kaupunki lumoaa

Prahaan on helppo matkustaa. Reilun kahden tunnin suoria lentoja Helsingistä tarjoavat Finnair, Norwegian ja Czech Airlines. Esimerkiksi Norwegianilla menopaluulennon saa halvimmillaan alle 100 eurolla.

Prahaan tutustuminen on helpointa aloittaa vanhankaupungin keskusaukiolta (Staromestské námestí), joka on kaupungin turismin ehdoton keskus. Keskusaukiolta pienet kujat levittäytyvät eri puolille, ja niitä kolutessaan saa helposti kulumaan kokonaisen päivän jos toisenkin.

Tarjolla on satoja olutkuppiloita, ruokaravintoloita ja putiikkeja toinen toisensa perään. Olut onkin yksi Prahan perinteikkäimpiä juomia, ja tuoppi maksaa noin euron. Vilkkaimmilla turistikujilla tuopponen saattaa tosin tehdä vitosenkin loven lompakkoon.

Vanhankaupungin kujilla on jo toukokuussa vilinää. Ruuhkat kasvavat kohti kuumimpia kesäkuukausia. Opastuksia saa myös suomeksi, kun malttaa etsiä netistä.

Kaarlensilta vilvoittaa

Vanhankaupungin kujilta pääsee lopulta yhdelle Prahan tunnetuimmista maamerkeistä, Kaarlensillalle. Tuskin juuri kukaan Prahassa vieraileva jättää ylittämättä pyhimyspatsaistaan ja katusoittajistaan tunnettua siltaa.

Ennen sillan ylitystä kannattaa kavuta vanhankaupungin puolella sillan pielessä sijaitsevaan torniin, josta käsin saa otettua upeita maisemakuvia niin sillasta kuin joen toisella puolella jylhästi kohoavasta Prahan linnan alueesta.

Sillalla voi pysähtyä nauttimaan vilvoittavasta jokituulesta ennen päätymistään Vltava-joen toiselle rannalle, missä odottavat valtavat määrät uutta nähtävää. Kaarlensillan ylityksellä kannattaa aloittaa päivä, sillä aamulla ruuhkakaan ei ole vielä mahdoton.

Ken Prahassa käy ei voi olla ylittämättä kaunista Kaarlensiltaa.

Linnan alue kutsuu

Vltavan toisella puolella alkaa kaupungin ”pieni puoli” Malá Strana. Nimestä huolimatta nähtävää ja koettavaa riittää täälläkin.

Tunnetuin vierailukohde on Prahan linnoitusalue, joka on maailman suurin muinaislinna. Linnoitusalueella on lukuisia museoita ja muuta historiallista nähtävää sekä luonnollisesti upeat näkymät Prahan yli. Linnoitusalueella kuluu helposti vaikka koko päivä.

Linnavierailun jälkeen on mukava laskeutua takaisin joen rannalle, mistä löytyy jälleen lukuisia olutpubeja ja ravintoloita. Ehdottomasti on nähtävä John Lennonin seinä sekä ehkäpä Prahan tunnetuimpiin asukkaisiin kuuluneen kirjailijan Franz Kafkan museo. 

Prahan pienellä puolella voi liikkua myös veneillä ja illallistaa tunnelmallisissa näkymissä.

Teksti: Joni Soila
Kuvat: Joni Soila

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!