Lomalla
Katso kuvat!

Portugalin aurinkoinen Algarve tarjoaa upeita rantoja - Seiska esittelee 10 houkuttelevaa kohdetta!

01.04.2019 18:33

Arrifana

Arrifana on Algarven vielä rauhallisemman länsirannikon jalokiviä. Rantakylä on klassinen, pieni lomakylä, ja maisemat ovat maagiset sekä tunnelma miellyttävä. Se sopii surffaukselle, mutta myös niille, jotka kaipaavat hiekkaa varpaittensa väliin. Paikka voi tuntua hieman eristyneeltä, mutta tosiasiassa Arrifana on vain puolen tunnin päässä Faron lentoasemalta. 

arrifana
 

Praia do Amado

Algarven länsirannikko on kuin hippien unelma hyvästä elämästä. Cabo de São Vicente, joka tunnetaan Costa Vicentinana, on luontoparatiisi. Pienet, usein soraiset, kiertotiet johtavat alueen helmille. Täällä luonto elää villinä. Atlantin valtameri kuohuaa suuria aaltoja ja viilentää uimavesiä. Praia do Amado on surffareiden paratiisi ja suosittu leiripaikka. Vilkkaan rannan pysäköintialueella on sekä suihkuja että ruokapaikkoja. Niin aloittelijat kuin taiturit löytävät alueelta itselleen sopivat aallot. Voit vuokrata asuntoauton ja tutustua alueeseen omaan tahtiin. Hangloose Campersilla (hangloosecampers.com) on yksinkertaisia mutta käytännöllisiä asuntoautoja alkaen noin 560 euron viikkohintaan.

praia do amado
 

Benagil

Praia de Benagil sijaitsee Portimãon ja Albufeiran lomakaupunkien puolivälissä. Kannattaa vuokrata kajakki tai vene ja tutustua läheisiin luoliin, jotka koristavat monia Algarven postikortteja. Muista varmistaa, että luolassa on matala vesi, jotta pääset turvallisesti poistumaan sieltä. Rantakaistale on suojaisa ja sivussa isoilta ihmislaumoilta. Benagilissa on useita ruokapaikkoja ja kahviloita sekä vuokrattavia loma-asuntoja.

benagil
 

Ria Formosa

Farossa ja siitä itään sijaitsee miltei Espanjaan asti yltävä luonnonsuojelualue Ria Formosa. Suojattu kosteikkoalue on säästynyt runsaalta rakentamiselta, ja se on erinomainen kohde lintuharrastajille ja uimareille. Ota vene kaupungista ja kulje vuorovesikanavien kautta hiekkasärkille, joilla voit viettää rantaelämää. Parhaita rantoja on muun muassa Farossa Cultran saarella. Autottomalla saarella kuljetaan sorateitä pitkin. Jos haluat yöpyä, tutustu naapurisaareen Armonaan. On myös mahdollista osallistua päiväretkille, jotka kulkevat Olhãosta ja Fusetasta useille hiekkasärkille. Fusetan läheisyydessä majailee suuria flamingoparvia.

ria formosa
 

Praia da Marinha 

Tälle rannalle pääseminen vaatii hieman vaivaa. Heti kun laskeutuu portaat isolta parkkialueelta, pääsee rannalle, jossa on hienot uinti- ja snorklauspuitteet. Rannalla on yksinkertainen ruokapaikka sekä kioskeja ylhäällä parkkialueen luona. Rannalta löytyy myös upea näköalapaikka ja dramaattinen luonto.

praia de marinha
 

Tavira

Parhaat hiekkarannat sijaitsevat muutaman minuutin venematkan päässä mantereesta. Taviran saari on paratiisi uimareille, jotka viihtyvät vaatteissa tai ilman. Rantalomaan voi kätevästi yhdistää vierailun Taviran kaupungissa, josa on kapeita kujia ja jyrkkiä kukkuloita, yli 30 kaunista kirkkoa ja 700-luvulla rakennetun linnan rauniot sekä roomalainen silta. Ilta-auringossa Tavira kylpee pehmeässä, romanttisessa valossa.

tavira
 

Sagres

Monet ajavat Sagresin ohi mennessään Cabo de São Vicenteen, Euroopan lounaisimpaan kulmaan. Sagresin pienessä kalastajakylässä on muun muassa Algarven rannikon paras perhehotelli Martinhal, mutta kylä on myös surffareiden suosikkikohde.

sagres
 

Praia da Rocha

Praia da Rocha on ehdottomasti vanhan Portimaõn lomakaupungin kaunein osa. Silmissä siintää yli kilometri kaunista rantaa, ja kävelykatu vie rantaravintolasta toiseen. Kaupunkiin on suunnannut pakettimatkalaisia jo 1960-luvulta lähtien. Täällä on vilkas tunnelma ja paljon turisteja kesäsesonkina.

praia de rocha
 

Lagos

Lagos on paras kohde niille, jotka haluavat yhdistää kaupunkimaisemat mukavaan rantaelämään. Vain 15 000 asukkaan Lagos tarjoaa koostaan huolimatta suurkaupungin tunnelmaa. Keskustaa kiertää 1500-luvulta peräisin oleva muuri. Historiallisilla kaduilla on trendibaareja ja perinteisiä ravintoloita, pieniä majataloja ja asuinrakennuksia. Pieni, idyllinen ranta sijaitsee keskellä kaupunkia, ja muut, suuremmat rannat ovat kävelyetäisyydellä. Kaupunkirannalta voi meloa kuuluisille Ponta de Piedaden kallioille.

lagos
 

Alvor

Tämä portugalilainen lomasuosikki on todellinen turistimagneetti, mutta myös täältä löytää kätkettyjä helmiä. Meia Praia – rannalla on kaikkea klassisista rantatuoleista tyylikkäisiin loungeihin. Três Irmãosin ikoniset kalliot ovat kohokohta. Niihin kätkeytyy jännittäviä luolia ja lahtia sekä vuoren sisään rakennettu mukava ravintola. Ranta on paras laskuveden aikaan. Nappaa mukaasi hyvä kirja ja nauti aurinkoisesta päivästä uskomattomassa ympäristössä vain lyhyen kävelymatkan päässä lähimmältä pysäköintialueelta. 

alvor
 

Matkusta

Valmismatkoja Algarveen järjestävät muun muassa Helin matkat, Kaleva Travel, Tjäreborg ja TUI. Suoria reittilentoja Suomesta ei ole, mutta Lissaboniin lentävät Portugalin oma TAP sekä Finnair. Jatkolento Faron lentoasemalle on alle tunnin.
Lisätietoa: www.visitportugal.com

Teksti:RUNAR LARSEN TOIMITTANUT SARI NURMO
Kuvat:SE OG HOR, ALL OVER PRESS
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!