Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Näin liikut, majoitut ja herkuttelet New Yorkissa!

Näin liikut, majoitut ja herkuttelet New Yorkissa! Parhaat matkavinkit Isoon Omenaan!

  • Matkustus

Finnair lentää Helsingistä suoraan New Yorkiin kerran päivässä - matkustusaika on noin kahdeksan tuntia. Menopaluu-lippujen hinnat alkavat 659 eurosta. Myös Norwegian Airin Tukholman tai Oslon kautta kulkevat lennot ovat kätevät ja maksavat edullisimmillaan 450 euroa mennen tullen.

Ennen matkustamista Yhdysvaltoihin tulee hakea elektroninen matkustuslupa eli ESTA - luvan hinta on noin12 euroa, ja se on voimassa kaksi vuotta. Lentoyhtiölle pitää myös ilmoittaa etukäteen missä aiot matkasi aikana majoittua. Helpoiten tämä käy ko. lentoyhtiön nettisivujen kautta tai paikan päällä lentokentällä.       

  • Majoitus

Majoittuminen New Yorkissa tulee valitettavasti lähes poikkeuksetta melko kalliiksi. Edullisimpia, alle 150 €/yö maksavia hotelleja ovat:

The New Yorker, The Jane Hotel, Marrakech Hotel

Suosittelemme vuokraamaan asunnon tai huoneen Airbnb.comin tai Facebookista löytyvän NYC Finns -ryhmän kautta: tällöin saa tuntea itsensä aidoksi newyorkilaiseksi ja pääsee pois turistialueilta.

Mukavia naapurustoja Manhattanilla ovat mm. Central Parkia syleilevät Upper West Side ja Upper East Side, kylämäinen West Village sekä punkhenkinen Lower East Side. Brooklynissä voi suunnata vaikka hipstereiden sekaan Williamsburgiin tai perheiden asuttamaan Park Slopeen. Queensissa suosiotaan ovat viime vuosina kasvattaneet Manhattania lähinnä oleva trendikäs Long Island City, Pikku Intiana tunnettu Jackson Heights sekä kreikkalaisnaapurusto Astoria.

  • Syö ja juo

New Yorkin ruokatarjonta on runsas ja melko edullinen. Lähes joka kadunkulmassa nököttää tyypillinen newyorkilaisdeli, jossa myydään herkullisia sandwichejä, wrappejä ja bageleita. Delien buffet-tyylisistä tarjoilupöydistä löytyy purtavaa nuudeleista ranskalaisiin perunoihin, salaatteihin ja sushiin, ja maksu menee annoksen painon mukaan. Ei pidä myöskään unohtaa kaupungin kuuluisaa juustopizzaa, joka syödään paikalliseen tapaan käsin ja sisäänpäin käännettynä.

Illallis- ja lounasravintoloita löytyy joka lähtöön. Jenkkihenkistä diner-ravintolaa kaipaavalle suosittelemme Big Daddy’siä ja sen pohjatonta brunssia, jonka voi tilata mihin vuorokauden aikaan tahansa: maksamalla ruokatilauksen päälle vielä 13 euroa saat juoda rajattomasti Bloody Maryja, Mimosoita ja ananasvotkaa.

Park Avenue Southilta löytyy myös sushipaikka Azuki Sushi, jossa ruoka on maukasta ja talon valkoviini kuuluu hintaan, kun apetta tilaa yli 18 euron edestä.

New york


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan arkisto, All Over Press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!