fbq
Lomalla
12.11.2018 20:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: FOTOLIA, LEHTIKUVA, TIVOLI GARDENS ja VISIT BRUSSELS
joulutori
Miten olisi kuuma kaakao Skansenilla, joululauluja Firenzessä tai tuoksuvia leivonnaisia Prahassa? Ota joulu vastaan aidoilla joulumarkkinoilla - virittäydy tunnelmaan romanttisilla joulutoreilla!
Lomalla
12.11.2018 20:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: FOTOLIA, LEHTIKUVA, TIVOLI GARDENS ja VISIT BRUSSELS

Strasbourg, Ranska 

23.11.–30.12.

Strasbourgia on kehuttu maailman kauneimmaksi joulukaupungiksi. Ensimmäinen joulutori pidettiin jo vuonna 1570, ja tämä onkin Ranskan vanhin joulutori. Tutustu Alsacen alueen jouluperinteisiin, kuten bredele-pikkuleipiin ja käsintehtyihin adventtiseppeleisiin.
 

Matkusta: Suomesta ei ole suoria lentoja Strasbourgiin, mutta Finnair, Norwegian ja Air France lentävät Helsingistä Pariisiin, josta on vajaan kahden tunnin junamatka Strasbourgiin.

Wien, Itävalta 

17.11.–26.12.

Wienissä osataan järjestää perinteiset joulumarkkinat upeasti. Nykyisen joulutorin historia ulottuu kauas keskiajalle. Päätapahtuma on Wienin raatihuoneen edessä. Tee ostoksia, kuuntele kuorolaulua tai opettele tekemään kynttilöitä.
 

Matkusta: Finnair lentää suoraan Helsingistä Wieniin.

wien

Praha, Tšekki 

1.12.2018–6.1.2019

CNN News listasi viime vuonna Prahan vanhankaupungin ja Wenceslasin aukion joulumarkkinat maailman parhaiden joukkoon. Tutumpien joulutuliaisten lisäksi tarjolla on paikallisia erikoisuuksia, kuten verimakkaraa, tšekkiläisiä muffineita, olutta ja joulusimaa.
 

Matkusta: Finnair, Norwegian ja Czech Airlines lentävät suoraan Helsingistä Prahaan.

praha

Firenze, Italia

30.11.–18.12.

Piazza Santa Crocen joulumarkkinat jäljittelevät perinteistä saksalaista joulutunnelmaa. Pienet myyntikojut tarjoavat kaikkea villakäsitöistä leluihin ja uniikkiin Bunzlau-keramiikkaan. Vaikka Italiassa ollaan, täällä ei herkutella pitsalla vaan bratwurstilla.
 

Matkusta: Firenzeen ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta Finnair lentää Helsingistä Pisaan, josta on lyhyt junamatka Firenzeen.

firenze

Krakova, Puola

 30.11.–26.12.

Krakovan vanhankaupungintoria koristavat sadat jouluvalot ja joulukuusi. Myyntikojuista hankitaan lahjat ja herkut, väliin siemaillaan lämmitettyä viiniä. Esiintymislavalla nähdään niin lauluja kuin näytelmiä.
 

Matkusta: Finnair lentää suoraan Helsingistä Krakovaan.

krakova

Frankfurt, Saksa 

26.11.–22.12.

Frankfurtin joulutori on yksi Saksan suurimmista, ja sen joulukuusta sanotaan maan kauneimmaksi. Koristeellisen torin löytää Römerbergin ja Paulsplatzin aukiolta. Markkinat on järjestetty jo 1300-luvulta lähtien.
 

Matkusta: Finnair ja Lufthansa lentävät suoraan Helsingistä Frankfurtiin.

frankfurt

Tivoli Gardens, Kööpenhamina, Tanska 

17.11.–31.12.

Euroopan vanhin huvipuisto tuikkii lukuisissa jouluvaloissa, ja joulukuusiakin on tuhat. Vieraita palvelee 43 ravintolaa ja osa laitteista on avoinna. Ole tarkkana, sillä puistossa voi nähdä joulupukin poroineen!
 

Matkusta: Finnair, Norwegian ja SAS lentävät suoraan Helsingistä Kööpenhaminaan. 

kööpenhamina

Gendarmenmarkt, Berliini, Saksa 

26.11.–31.12.

Jouluisia ostoksia, maukkaita ruokia ja viihdettä. Berliinissä on useita joulutoreja, mutta Gendarmenmarktin markkinoita pidetään tunnelmallisina. Vieraile isossa teltassa, jossa käsityöläiset esittelevät kädentaitojaan.
 

Matkusta: Finnair ja EasyJet lentävät suoraan Helsingistä Berliiniin.

berliini

Winter Wonders, Bryssel, Belgia 

30.11.–6.1.2019

Brysselin keskustassa on joulun alla useita aukioita käsittävä ihastuttava joulumaa. 200 myyntikojun ja herkuttelujen ohessa monenlaista ohjelmaa, kuten luistelua, valoshow ja maailmanpyörä.
 

Matkusta: Finnair lentää suoraan Helsingistä Brysseliin.

bryssel

Skansen, Tukholma, Ruotsi 

24.11.–16.12.

Tukholman Skansenissa on joulua juhlittu vuodesta 1903. Idyllinen vanhanajan tunnelma on onnistuttu säilyttämään tähän päivään asti. Tarjolla on ruotsalaisia käsitöitä, ja pakkasessa herkutellaan tietysti makkaralla ja sinapilla sekä nautitaan elävästä musiikista. 
 

Matkusta: Finnair, Norwegian ja SAS lentävät suoraan Helsingistä Tukholmaan. Helsingistä ja Turusta on myös laivayhteys Tukholmaan.

skansen
 
Tilaa Seiskan uutiskirje! »