Lomalla
Katso kuvat!

Mihin matkustaa kesällä? Kokosimme 10 edullista lomavinkkiä reippaista vaelluksista rentouttavaan rantaelämään ja maaseudun idylliin!

17.06.2018 14:15

Useimmat vannovat tuttujen lomakohteiden, kuten Espanjan, Kreikan, Italian ja Ranskan nimeen. Monet uskaltavat kokeilla myös uusia kohteita. Ja vaihtoehtoja on yhä enemmän. Miten olisi esimerkiksi Romania, Albania, Montenegro tai Turkki? Tässä kymmenen jännittävää ja hauskaa kesälomavinkkiä.

Turkki

Kaunis ja monipuolinen Turkki vetoaa suomalaisiin. Turkin Rivieralla – Kemeristä itään aina Alanyaan – on vieri vieressä hotelleja ja hienoja rantoja, joissa uidaan lempeissä lämpötiloissa. Ja mikä parasta: täällä sekä majoittuu että syö hyvin ja edullisesti.

Lisätietoa: Finnair lentää Helsingistä suoraan Alanyaan ja Antalyaan. Turkish Airlines lentää Helsingistä suoraan Istanbuliin. Valmismatkoja Turkkiin järjestävät muun muassa Apollomatkat, Aurinkomatkat, Helin matkat, Kaleva Travel, Tjäreborg ja TUI. Hinnat alkavat noin 165 eurosta.

  • www.goturkeytourism.com

turkki

Romania

Romanian hintataso on selvästi Pohjoismaita edullisempi. Useimmat matkailijat kiertävät Transilvanian aluetta, jossa on mahtavia vuoria, historiallisia kirkkoja ja Branin linna, joka on tunnettu Bram Stokerin Kreivi Dracula -tarinasta. 
 

Lisätietoa: Suomesta ei ole suoria lentoja Romaniaan. Bukarestissa sijaitsevassa Decebal Residence Apartmentissa perhehuoneisto maksaa noin 60 euroa yöltä.

  • www.romaniatourism.com

romania

Englanti

Unelma englantilaisesta maaseudusta: vihreitä niittyjä, kodikkaita pubeja ja rentouttavia kanaaliajeluja. Täällä lomaillaan omaan tahtiin kelluvassa hotellissa. Nopean veneilykoulutuksen jälkeen voi vuokrata paatin ja on valmis tutustumaan hienoihin vesiväylien verkostoon.
 

Lisätietoa: Kanaaliveneitä vuokraa Oxfordshire Narrowboats (www.oxfordshire-narrowboats.co.uk) Oxfordin ulkopuolella noin 50 minuutin matkan päässä Heathrow’n lentoasemalta. Vuokra on noin 1 100 euroa viikolta. Veneissä on nukkumapaikat koko perheelle. Finnair, British Airways ja Norwegian lentävät Helsingistä suoraan Lontooseen. Lentohinnat alkavat noin 140 eurosta.

  • www.visitbritain.com

englanti

Albania

Albaniassa matkailijaa odottavat auringossa kylpevät rantakaupungit Saranda ja Durres, turkoosit uimavedet ja erittäin kohtuulliset hinnat. Albaniassa on yhä mahdollista nauttia illallinen viinin kera vajaalla seitsemällä eurolla!
 

Lisätietoa: Apollomatkat järjestää valmismatkoja Albaniaan. Hinnat alkavat 435 eurosta.

albania

Thaimaa

Thaimaan kesä ei ole pelkkää vesisadetta. Siaminlahdella sää on kuiva ja hieno. Koh Phangan, Koh Samui ja Koh Tao ovat melko turvallisia valintoja sadekammoisille. Sama pätee Hua Hiniin ja muihin itärannikon kohteisiin – samoin lahden koillissaariin, kuten Koh Sametiin ja Koh Changiin.
 

Lisätietoa: Finnair lentää Helsingistä suoraan Bangkokiin. Valmismatkoja Thaimaahan järjestävät muun muassa Apollomatkat, Aurinkomatkat, Helin matkat, Kaleva Travel, Tjäreborg ja TUI.

  • www.tourismthailand.org

thaimaa

Puola

Puolan Masuria on tuhansien järvien alue. Kanavien, jokien ja järvien ansiosta se on melojien ja veneilijöiden mekka. Täällä Puolan vähemmän tunnetulla alueella on paljon tarjottavaa myös historiasta kiinnostuneille ja kulinaristeille.
 

Lisätietoa: Huvilan voi vuokrata jopa 800 eurolla (www.tourist-paradise.com). Kanootin vuokraava (www.mazurypttk.pl) voi räätälöidä oman matka-aikataulunsa. Finnair lentää suoraan Helsingistä Gdanskiin, Krakovaan ja Varsovaan. Wizz Air lentää Turusta Gdanskiin. Valmismatkoja Puolaan järjestävät muun muassa Apollomatkat, Aurinkomatkat, Kaleva Travel, Tjäreborg ja TUI. Hinnat alkavat noin parista sadasta eurosta.

  • www.poland.travel

puola

Montenegro

Täällä viihtyvät niin uimarit, kulinaristit kuin historiasta kiinnostuneet. Rantakaupunki Kotorissa on ihastuttava vanhakaupunki, josta on lyhyt matka vuorille. Etelämpänä Budvassa on kauniita rantoja ja idyllinen vanhakaupunki. Hintataso on yhä melko alhainen. Täällä syödään ja juodaan kohtuulliseen hintaan.
 

Lisätietoa: Suomesta ei ole suoria lentoja Montenegroon, mutta sinne pääsee kätevästi myös lentämällä Kroatian Dubrovnikiin Finnairin ja Norwegianin suorilla lennoilla. Valmismatkoja Montenegroon järjestävät muun muassa Apollomatkat ja TUI. Hinnat alkavat noin 250 eurosta.

  • www.visit-montenegro.com

montenegro

Slovenia

Haluatko aktiiviselle lomalle, joka ei maksa maltaita? Tällöin vaellusmatka Sloveniaan voisi sopia sinulle. Kokeile Slovenia Mountain Trail -kävelyreittiä, joka kulkee 600 kilometriä Triglavin kansallispuiston läpi samannimisen vuoren huipulle 2 864 metrin korkeuteen Itä-Alpeilla.
 

Lisätietoa: Finnair lentää suoraan Helsingistä Ljubljanaan. Valmismatkoja Sloveniaan järjestävät muun muassa Aurinkomatkat ja Kaleva Travel. Pakettimatkat Sloveniaan maksavat halvimmillaan noin 400 euroa.

  • www.slovenia.si

slovenia

Gran Canaria

Unohda eteläisen Gran Canarian suuret rantakohteet. Todelliset helmet löytyvät saaren pohjoisosasta. Karut maisemat, massaturismilta säästyneet kylät ja upeat uimarannat. Vanhassa satamakaupungissa Agaetessa on erinomaiset mahdollisuudet sekä kävelyretkille että uimiselle.
 

Lisätietoa: Valmismatkoja Gran Canarialle järjestävät muun muassa Apollomatkat, Aurinkomatkat, Tjäreborg ja TUI. Hinnat ovat edullisimmillaan noin 450 euroa.

  • www.grancanaria.com

gran canaria

Portugali

Portugali on varma kesäkohde. Tee vaikkapa asuntoautolla omatoiminen kierros Portugalin länsirannikolla. Algarven alueen länsirannikko on karumpi ja dramaattisempi kuin etelärannikko, mutta siellä on vähemmän turisteja ja uskomattomat rannat, jotka sopivat niin surffareille kuin auringonpalvojille. Portugalissa on naapurimaa Espanjaa edullisempi hintataso.
 

Lisätietoa: Vuokraa täysin varustettu neljän hengen asuntoauto noin 1 200 euroa viikolta (esimerkiksi www.algarvecampers.com). Finnair ja TAP Portugal lentävät suoria lentoja Helsingistä Lissaboniin. Valmismatkoja Portugaliin järjestävät muun muassa Apollomatkat, Aurinkomatkat, Helin matkat, Kaleva Travel, Tjäreborg ja TUI, ja niiden hinnat alkavat noin 280 eurosta.

  • www.visitportugal.com

portugali
 

Teksti:IDA ANETT DANIELSEN, RUNAR LARSEN TOIMITTANUT SARI NURMO
Kuvat:SE OG HØR JA FOTOLIA
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!