fbq
Koe Venetsian herkullisimmat yksityiskohdat! Vie kumppanisi iltasoudulle kapeilla kanaaleilla ja nauttikaa lasillinen viiniä tunnelmallisessa trattoriassa! | Seiska
Lomalla
20.09.2018 19:33
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Koe Venetsian herkullisimmat yksityiskohdat!
Koe Venetsian herkullisimmat yksityiskohdat! Vie kumppanisi iltasoudulle kapeilla kanaaleilla ja nauttikaa lasillinen viiniä tunnelmallisessa trattoriassa!
Lomalla
20.09.2018 19:33
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

 Romanttinen Venetsia ottaa matkailijan hellään syliinsä.

Eksy labyrintteihin

Unohda kartta kassiin ja lähde päämäärättömästi vaeltamaan Venetsian kapeita, mutkikkaita kujia. Eksyen löydät kiehtovimman ja aidoimman Venetsian. Sokkeloisimmat korttelit löytyvät San Polosta ja Santa Crocesta. Äläkä säikähdä: olet saaressa, et voi joutua kovin kauas lähtöpisteestäsi. Hyvät opasteet auttavat suunnistamaan takaisin päänähtävyyksille ja vesibussiasemille. 
 

Gondoliajelu

Mitä Venetsian-matka olisikaan ilman gondoliajelua? Puolen tunnin ajelu maksaa päiväsaikaan 80 euroa, illalla hinta nousee 100 euroon. Lisämaksusta saa nauttia ajelun aikana musiikista, mutta O Sole Mio -melodiaa on turha odottaa nykypäivän gondolieereilta. Jos matkabudjetti on tiukka, kannattaa suunnata traghetto-asemalle: täällä voit ylittää Canal Granden gondolin kyydissä parilla eurolla.
 

Jäätelö

Italiasta saa kenties maailman parasta jäätelöä, gelatoa. Matkaa ihanalle makumatkalle Venetsian lukuisilla jäätelökioskeilla (gelateria). Makuvalikoima on laaja, joten jokainen löytänee oman suosikkinsa. Iso jäätelöpallo irtoaa 1,50 eurolla.
 
venetsia
 
  • MATKUSTA
Marco Polon kansainvälinen lentokenttä sijaitsee kahdeksan kilometriä Venetsiasta. Helsingistä pääsee Venetsiaan kesäkuukausina Finnairin suorilla lennoilla. Kentältä voi siirtyä Venetsiaan linja-autolla, vesitaksilla ja vesibussilla, joka onkin hauskin mutta myös hitain tapa saapua kaupunkiin.
 
Vesitaksit ovat kalliita kulkuneuvoja: matkan lähtöhinta keikkuu 80–100 eurossa. Bussi numero 5 ajaa vartin välein Piazzale Romalle, josta on kivenheitto vanhaan kaupunkiin. Santa Lucian rautatieasema sijaitsee Canal Granden länsipäässä. 
 
Toukokuusta 2015 lähtien Venetsian kaupunki on kieltänyt pyörällisten matkalaukkujen käytön. Vain melua vaimentavat erikoispyörälliset matkalaukut sallitaan. Uuden lain valvonta on vähäistä, mutta teoriassa siitä voi koitua matkalaiselle usean sadan euron sakko.
 
  • MAJOITU
Venetsiassa hotellien hintataso on korkea ympäri vuoden. Mantereen puolella, etenkin lentokentän läheisyydessä hotellien hinnat ovat selvästi alhaisemmat. Majoitusta valittaessa kannattaa miettiä huolella hotellin sijainti: matkalaukkujen raahaaminen lukuisten siltojen ja portaiden kaupungissa on raskasta. Kannattaa myös huomioida, ettei varaushinta välttämättä ole lopullinen, verollinen hinta.
 
  • SYÖ JA JUO
Venetsiasta löytyy ruokapaikkoja joka budjetille. Täällä ei tarvitse maksaa huippuateriasta omaisuuksia: pienessä trattoriassa saa vähintään yhtä maukkaan aterian kuin Michelin-tähdillä palkitusta ravintolasta. Kokeile lounaaksi helppoa ja edullista italialaista katuruokaa. Äläkä unohda maistaa paikallisia juomia: spritziä, grappaa, kuohuvaa proseccoa ja Veneton kuuluisia viinejä soavea ja bardolinoa. Kahvi on täällä edullista: kupponen espressoa maksaa euron, paitsi Pyhän Markuksen aukiolla, missä kahvista joutuu pulittamaan 8–10 euroa.